Mindoro nikkel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mindoro Nikkel er Intex Resources nikkelprosjekt på øyen Mindoro i Filippinene. Mindoro Nikkel har potensial til å bli blant de største og mest kostnadseffektive nikkelprosjektene i verden.

Konsesjonsområdet anslås å inneholde 221 millioner tonn malm med ca. 1% nikkelinnhold, eller vel to millioner tonn nikkel, med en anslått produksjon på 80 000 tonn årlig. Det er med andre ord et betydelig prosjekt som kan vare i mellom 20 og 50 år, avhengig av produksjonstakt.

En rekke nikkelforekomster fra andre provinser på Filippinene er også mulige leverandører av nikkelmalm til Mindoro Nikkel-prosjektet. Mange nikkelforekomster på Filippinene er for små til egne utvinningsanlegg, men kan bli lønnsomme dersom malmen blir utvunnet på et sentralisert, moderne anlegg. Dette vil i tillegg forlenge Mindoro Nikkels levetid betraktelig og sikre økt verdiskaping fra filippinske reserver.

Nye analyser fra området viser at nikkelforekomstene kan være betydelig over de opprinnelige anslagene. Den oppdaterte ressursberegningen viser at den målte og indikerte nikkelressursen i Lower Kisluyan (del av Mindoro-feltet) har gått opp fra 56 mill. tonn til 92 mill. tonn sammenlignet med ressursberegning fra 2008. Dette representerer en økning på 64 % i ressursen, som nå klassifiseres som økonomisk drivverdig i henhold til internasjonale industristandarder.

Mindoro ligger omtrent 200 km sør for hovedstaden Manila, og hadde per 2000 en befolkning på 1 062 000 som i hovedsak livnærer seg på jordbruk, fiskeri og turisme.