Milton George Henschel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Milton George Henschel
Født9. aug. 1920Rediger på Wikidata
Kentucky
Død22. mars 2003Rediger på Wikidata (82 år)
Brooklyn
New York City
BeskjeftigelseReligiøs leder Rediger på Wikidata
Embete
  • Watch Tower Society president Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA

Milton George Henschel (født 9. august 1920, død 22. mars 2003[1]) var et medlem av Jehovas vitners styrende råd, og var president i Vakttårnets bibel- og traktatselskap fra 1992 til 2000.

Henschel fikk tidlig et sterkt forhold til sin religion. Hans far, Hermann Henschel, fylte flere verv i samfunnet og reiste blant annet rundt for å se til byggevirksomheten. Milton Henschel ble døpt som ungdom og gift med Lucille Bennet i 1956.

Milton Henschel fikk som oppgave å føre tilsyn med trykkeriene sammen med Nathan Homer Knorr i 1939. Da Knorr ble selskapets president, fortsatte de to å utføre mange oppgaver sammen. Han var med på mange av reisene Knorr foretok jorden rundt.

I 1960-årene var Henschel i Liberia, der han sammen med en gruppe Jehovas vitner ble angrepet fordi man ikke ønsket at de skulle holde religiøse sammenkomster. Noen måneder senere arrangerte han et møte med Liberias president hvor han forsvarte religionsfriheten.

Henschel etterfulgte Frederick William Franz som president i Vakttårnselskapet i desember 1992. Dette vervet hadde han frem til 2000, da man foretok flere organisasjonsmessige forandringer. Det styrende råd, som utgjør samfunnets internasjonale ledelse, ble skilt fra selskapets styre. Don A. Adams ble utnevnt til å ta over vervet som selskapets president. Henschel fortsatte som medlem av Det styrende råd frem til sin død.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]