Nathan Homer Knorr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Nathan Knorr

Nathan Homer Knorr (født 1905, død 1977) var den tredje presidenten for Vakttårnets bibel- og traktatselskap og dermed den ledende skikkelen i religionssamfunnet Jehovas vitner i en lengre tidsperiode (1942–1977).

Nathan Knorr ledet Jehovas vitner som president for Selskapet Vakttårnet fra 1942 til 1977. Bildet er fra hans besøk i Oslo i september 1955.

Nathan Knorr kom fra Bethlehem i Pennsylvania og tilhørte den reformerte kirke. Han ble kjent med bibelstudentene (som Jehovas vitner var kjent som da) da han var i tenårene. Atten år gammel ble han døpt som en bibelstudent. Fra han var meget ung utførte han flere former for arbeid på Betel (administrasjonskontoret). Han fikk med tiden en tilsynsoppgave på trykkeriet. Senere ble han visepresident.

Nathan Knorr etterfulgte Joseph Franklin Rutherford som Vakttårnselskapets president etter at Rutherford, som hadde ledet sekten siden 1916, døde i 1942. Knorr giftet seg med Audrey Mock i 1953. I løpet av hans funksjonstid ble Jehovas vitner som samfunn i stor grad modernisert. Mange ting ble i hovedsak slik de er den dag i dag. I denne perioden opplevde samfunnet sin største vekst. Knorr reiste mye rundt i verden og holdt taler. Flere store internasjonale stevner ble holdt i New York. Det var også på denne tiden at den første utgaven av Ny verden-oversettelsen av De hellige skrifter ble laget. Etter Knorr overtok Frederick William Franz som president for Selskapet Vakttårnet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kategori:Nathan Homer Knorr – bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons