Hopp til innhold

Millennium Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For parken i Nigerias hovedstad Abuja, se Millennium Park (Abuja).
Millennium Park
Grunnlagt16. juli 2004
Areal24,5 acre[1]
Høyde o.h.175 meter
Kart
Millennium Park
41°52′58″N 87°37′22″V

Renzo Pianos Nichols Bridgeway under bygging fra Millennium Park til Art Institute of Chicago, nye fløyen til venstre er også tegnet av Piano

Millennium Park er en offentlig park på nesten 100 mål i sentrum av Chicago, beliggende mellom Michigan Avenue, Columbus Drive, Randolph Street og Monroe Street. Parken ligger rett nord for Art Institute of Chicago og i forlengelse av Grant Park. Parken ble åpnet 16. juli 2004 og har siden vært byen mest besøkte turistattraksjon.

På området lå tidligere jernbanestasjonen Randolph Street Terminal på Illinois Central Railroad, men etter at denne ble lagt ned for persontrafikk i 1971, lå området brakk.

Det forelå forskjellige planer for hva området skulle brukes til, men borgermester Richard M. Daley tok initiativ til å utrede hvordan området kunne brukes til framføring av utekonserter. Sammen med arkitekten Frank Gehry ble dette starten på et av de mest ambisiøse utviklingsprosjektene i byen historie. Byggingen av parken startet i oktober 1998 og den ble offisielt åpnet 16. juli 2004.

Jay Pritzker-paviljongen, tegnet av Frank Gehry
Parkens plassering sammen med Grant Park. Michigan Avenue går langs parkens venstre (vestre) side

Parken inneholder en kombinasjon av moderne arkitektur og monumentale skulpturer. Hovedattraksjonen er paviljongen for konserter, Jay Pritzker paviljongen, tegnet av Gehry, den mest moderne friluftsscenen i USA.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]