Mick Lyons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mick Lyons
Født8. desember 1951[1]Rediger på Wikidata (69 år)
LiverpoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Mick Lyons (født 8. desember 1951 i Liverpool, England) er en tidligere engelsk fotballspiller som tilbragte mesteparten av sin karriere i Everton FC.

Mick Lyons er en av de få som fikk oppleve at guttedrømmen ble virkelighet. Han var oppvokst et steinkast fra Goodison Park og ønsket hele barndommen å få løpe ut på gressmatta iført den kongeblå trøya. I 1971 ble drømmen virkelighet da Lyons ble hentet opp fra Juniorlaget til Evertons A-lag.

På juniorlaget hadde Mick Lyons vært spiss, men A-laget hadde mange som kunne bekle den rollen, så Lyons ble raskt omskolert til midtstopper, en rolle han skulle vise seg å være som skapt for. Han var aldri noen spesielt teknisk eller talentfull spiller, men utmerket seg i stedet med å spille med hjertet utenpå drakta. Lyons ga alltid 100% for klubben og ble derfor en favoritt hos fansen.

Lyons` erfaring som spiss var noe hans managere lærte seg å utnytte. I kamper der Everton lå under med et mål ble Lyons gjerne flyttet opp i angrep som en ekstra spiss det siste kvarteret av kampen. Ved Merseyside kalles fortsatt manøveren med å sende en hodesterk forsvarer opp i angrepet i sluttminuttene ”To do a Mick Lyons”. Av og til startet han kampene som spiss også, og i 1973/74 sesongen var han Evertons toppscorer med ni fulltreffere.

Selv om han blir husket som en av Evertons store sønner var Mick Lyons på mange måter uheldig med karrieren sin. Han spilte for Everton fra 1971-1982 men vant ikke et eneste trofe, og på tross av sitt eminente stopperspill på høyeste nivå i over 10 år, fikk han aldri sjansen på det engelske herrelandslaget i fotball.

I august 1982 mistet Lyons plassen på førstelaget til Billy Wright og stolt som han var, forlot han klubben og skrev under for Sheffield Wednesday. Siste stoppested i karrieren ble Grimsby Town. Totalt spilte han 434 kamper og scoret 59 mål for Everton.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 255148, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]