Michael Praed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Michael Praed
Født1. april 1960 (59 år)
Berkeley
Utdannet ved Eastbourne College
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, sanger
Nasjonalitet Storbritannia
Nettstedhttp://www.michael-praed.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Michael Praed (født 1. april 1960 i Berkeley, Gloucestershire, England) er en britisk skuespiller. Han er i sitt hjemland mest kjent for sine opptredener på forskjellige teater-oppsetninger og musikaler som har blitt satt opp over hele landet.

Han er nok aller mest kjent for sin rolle som karakteren Loxley i den britiske TV-serien Robin Hood av Sherwood, som nærmest oppnådde kult-status over hele verden på 1980-tallet. Han er også blitt en berømt og anerkjent skuespiller for sin rolle som prins Michael av Moldavia i den kjente amerikanske såpeserien Dynastiet der han spilte i flere sesonger i løpet av 1985 og 1986.

Han spilte karakteren Phileas Fogg i The Secret Adventures of Jules Verne, og flere andre filmer som både er kjente og mer ukjente. Han har vært den oftest brukte fortelleren for BBC sine historie-programmer Timewatch siden 2003. Fra juli 2009 hadde han rollen som kaptein Von Trapp i Storbritannias National Tour of The Sound of Music. Han ble utdannet ved den uavhengige skolen Eastbourne College i Storbritannia.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]