Mesterdetektiven Conan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mesterdetektiven Conan
名探偵コナン
(Meitantei Conan)
Sjanger Detektivfiksjon, drama, komedie
Manga
Manus Gosho Aoyama
Utgiver Shogakukan
Magasin Weekly Shōnen Sunday
Periode 2. februar 1994 – pågående
Tankōbonbind 102
Anime
Regissør Kenji Kodama, Yasuichiro Yamamoto
Studio TMS Entertainment
Kanal NNS, Animax
Periode 8. januar 1996 – Pågående
Episoder 1057

Mesterdetektiven Conan (Meitantei KONAN) er en japansk tegneserie, manga, tegnet av Aoyama Gosho. Serien er blitt oversatt til norsk av Egmont forlag og utkom[når?] cirka én gang i måneden som tegneserieblad.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen er Shinichi Kudō, en brilliant ung etterforsker/detektiv på 16 år. Han er Sherlock Holmes-fan og en fryktet forbryterjeger. En kriminell bande tvinger i ham en gift som de tror er dødelig, men som i virkeligheten har en mer bisarr effekt på mennesker: Det gjør ham ti år yngre. Den foryngede Shinichi tar navnet Conan Edogawa etter henholdsvis den japanske krimforfatteren Edogawa Ranpo og den engelske krimforfatteren Sir Arthur Conan Doyle, og går i dekning hos Shinichis klassevenn Ran, som er forelsket i Shinichi, og hennes far, den inkompetente privatdetektiven Kogorō Mōri. Ingen av de to aner at Conan og Shinichi er samme person. Mens Conan prøver å finne ut mer om banden som forgiftet ham, løser han kriminalsaker som Mōri, og han selv blir blandet inn i. Dette gjør at Mōri blir en kjent detektiv, akkurat som Shinichi var tidligere.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Mesterdetektiven Conan finnes som manga, hvor det ble utgitt 31 bøker i Norge før serien gikk inn i 2008. På verdensbasis er det utgitt 99 bøker pr. april 2021, og det eksisterer en anime hvor det finnes over 1000 episoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

En ung detektiv løser saker for politiet, han elsker å lese krim og har en skarp hjerne med tanke på at han ennå ikke er myndig, men svever rundt i ungdomsårene. Han er ypperlig i fotball, men kan opptre som en skikkelig krim-nerd til tider.

Etter enda et løst mysterium får han øye på en mistenkelig person, og nysgjerrig som han er, følger han etter. Mennene ser ham og slår ham ned, de gir ham et middel og forsvinner. Når han våkner igjen er han ikke lenger seksten, men seks år gammel, og det byr på problemer for en detektiv som gjerne vil fortsette å løse mysterier.

Han flytter inn i et detektiv-byrå, og må løse saker for en udugelig, slaskete detektiv som ikke hadde klart seg uten lille Conan Edogawa. Han bare vet det ikke ennå, og vil neppe tro det heller om han fant det ut.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]