Memphis-mafiaen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Memphis-mafiaen er det uoffisielle navnet på staben av livvakter, sikkerhetsfolk og medhjelpere som konstant befant seg i nærheten av Elvis Presley.

Der var snakk om en klikk på – i perioder – opp til 30 personer; klakører, skolekamerater, soldatkamerater og andre venner. Allerede tidlig i Presleys karriere dannet det seg en slik krets rundt ham, og han hadde et slikt følge like til sin død. Tilnavnet 'Memphis-mafiaen' fikk de i Las Vegas i begynnelsen av 1960-årene, da gruppen på en løssluppen tur på byen møtte på en journalist på en nattklubb[1]. I en artikkel dagen etter kalte hun dem The Memphis Mafia som parallell til Frank Sinatras The Rat Pack[2]. Navnet ble hengende ved dem, men Elvis selv yndet å kalle dem El's AngelsElvis' Engler.

Gruppen sto til disposisjon for Elvis Presley døgnet rundt, året rundt, og fungerte som en menneskelig beskyttelsesmur mot verden utenfor. De fulgte ukritisk Elvis' minste vink; til gjengjeld fikk de en god lønn og ble overøst med dyre gaver, som smykker, ur og biler. Memphis-mafiaens medlemmer måtte alle ukritisk underkaste seg alle Elvis' luner.[3] Ingen av gruppens medlemmer fortalte om forholdene før kort tid før Elvis' død. Da skrev to av dem, to fettere med etternavnet West, den avslørende boken Elvis, What Happened?[4]. Der stilte de kritiske spørsmål til Elvis Presleys levemåte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om Memphis-mafiaen - www.blacksheep.com». Arkivert fra originalen 18. august 2000. Besøkt 20. juni 2016. 
  2. ^ ISBN 87-91014-70-0 - Karsten Jørgensens Elvis Presley-leksikon Heartbreak Hotel Elvis Presley A-Z, side 206
  3. ^ ISBN 87-7365-693-3 Elvis og mig av Priscilla Beaulieu Presley (dansk utgave), side 92-96
  4. ^ Omtale av boken Elvis, What Happened?

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]