Mauricio Molina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mauricio Molina
Født30. apr. 1980[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (43 år)
Medellín
Beskjeftigelse
NasjonalitetColombia

Mauricio Alejandro Molina Uribe (født 30. april 1980 i Medellín, Antioquia i Colombia) er en colombiansk fotballspiller.

I en alder av 16 år debuterte Molina som profesjonell fotballspiller for den colombianske fotballklubben Envigado. Senere ble han overført til klubben Independiente Santa Fe. Etter en alvorlig skade kom ikke Molina tilbake på banen før i 2002, hvor han spilte for Independiente Medellín. Her ledet han klubben til dens første nasjonale mesterskap på 45 år. Sammenlagt ble dette det tredje mesterskapet for Independiente Medellín.

I 2003 hjalp Molina klubben sin med å nå semifinalen under den søramerikanske fotballturneringen Copa Libertadores. Etter en vellykket karriere ved Independiente Medellín flyttet Molina til Mexico, hvor han var bosatt frem til 2004, og fortsatte sin karriere som fotballspiller. Etter å ha bodd i Mexico i ett år, flyttet Molina videre til De forente arabiske emirater (UAE) der han begynte å spille for klubben Al Ain FC. Dette pågikk bare for en enkelt sesong, ettersom han returnerte til sin gamle klubb i Colombia, Independiente Medellin, for den neste sesongen.

Molina spilte deretter for den argentinske klubben San Lorenzo de Almagro fra 2005 til 2006. I 2007 signerte Molina en kontrakt med den paraguayanske klubben Club Olimpia de Asunción. Etter en meget vellykket sesong som toppscorer for denne klubben med 10 mål, ble Molina overført enda en gang. Denne gangen gikk overgangen til den store serbiske klubben FK Crvena Zvezda, også kjent som Røde stjerne Beograd, som er den største fotballklubben i Serbia. For denne klubben gjorde Molina sin debut innenfor europeisk fotball.

I juli 2009 ble Molina flyttet til den sørkoreanske fotballklubben Seongnam Ilhwa Chunma etter å ha signert en kontrakt verdt over en million kroner. Under hans første kamp i det sørkoreanske K-League spilte Molina og laget hans mot klubben Pohang Steelers, der Molino scoret et mål. Molina spilte for det meste som midtbanespiller for FC Seoul i K-League som er den øverste fotballdivisjonen i Sør-Korea.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Diario AS, oppført som Mauricio Alejandro Molina, AS.com athlete ID mauricio_molina/34135[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Argentine Soccer Database, oppført som MAURICIO ALEJANDRO MOLINA, BDFA player ID 28122[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ FBref, FBref spiller-ID e6e11f33[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 53950, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]