Mats Glenngård

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mats Glenngård
Født1952Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, fiolinistRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Mats Glenngård (født 18. april 1952 i Norrköping) er en svensk musiker (fiolin) som blant annet er medlem av folkrockbandet Kebnekajse. Han har bidratt til å introdusere folkemusikken i den svenske rocken.

Glenngård kom fra en musikalsk familie faren spilte trompet og moren piano. Mats Glenngård begynte å spille fiolin i den kommunale musikkskolen, og lærte seg også å spille gitar uten leksjoner og noter.

Som ung var han medlem av gruppen Funny Faces og Homo Sapiens, som spilte poprock inspirert av Crosby, Stills & Nash. Han innledet senere et samarbeid med Kenny Håkansson fra Mecki Mark Man, som stiftet bandet Kebnekajse. Homo Sapiens hadde spesialisert seg på vokalsang medvirket som Homo Sapiens kör på gruppens debutalbum Resa mot okänd mål fra 1971 deretter skiftet bandet navn til Kebnekajse. Mats Glenngård var medlem av Kebnekajse mellom 1971 og 1978, og kom tilbake til gruppen da den ble gjenforent i 2001.

Han har utgitt to soloalbum, Kosterlage og Violin race. Han har også spilt som studio- og konsertmusiker med en lang rekke andre artister.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]