Markus og Diana

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For filmen fra 1996, se Markus og Diana (film)

Markus og Diana : lyset fra Sirius er en barne- og ungdomsbok av Klaus Hagerup. Boken kom ut i 1994Aschehoug forlag, og er den aller første boken om Markus. Den ble filmatisert i 1996.

Boken handler om en gutt som heter Markus Simonsen som er 13 år gammel, har sand farget hår og svarte runde briller. Bestevennen hans heter Sigmund. Hobbyen til Markus er å samle på autografer. Det han gjør er å skriver brev til kjendiser og ber om autografen deres. I brevene skriver han at han f.eks er en idrettsutøver og at han blir tvunget til å dope seg. En dag bestemer markus seg for å skrive et brev til den norske Hollywoodstjernen Diana Mortensen, som senere i boka viser seg å egentlig hete Mette Mortensen.

De andre bøkene om Markus heter Markus og jentene (1997), Markus og den store fotballkjærligheten (1999), Markus og Sigmund (2003), Markus og karaokekongen (2004) og Markus er konge (2010).


litteraturstubbDenne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.