Markus og Diana

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For filmen fra 1996, se Markus og Diana (film)

Markus og Diana : lyset fra Sirius er en barne- og ungdomsbok av Klaus Hagerup. Boken kom ut i 1994Aschehoug forlag, og er den første boken om Markus. Den ble filmatisert i 1996.

Boken handler om en gutt som heter Markus Simonsen som er 13 år gammel, har sandfarget hår og svarte runde briller. Bestevennen hans heter Sigmund. Hobbyen til Markus er å samle på autografer. Han skriver brev til kjendiser og ber om autografen deres. I brevene skriver han for eksempel at han er en idrettsutøver og at han blir tvunget til å dope seg. En dag bestemmer Markus seg for å skrive et brev til den norske Hollywood-stjernen Diana Mortensen, som senere i boka viser seg å egentlig hete Mette Mortensen.

Oppfølgere[rediger | rediger kilde]

De andre bøkene om Markus heter Markus og jentene (1997), Markus og den store fotballkjærligheten (1999), Markus og Sigmund (2003), Markus og karaokekongen (2004) og Markus er konge (2010).


P literature.svgDenne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.