Marcia Furnella

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marcia Furnella
A Roman lady, from Rome, c. AD 69-96, Ny Carlsberg Glyptotek, Copenhagen (12949084065).jpg
Født1. århundreRediger på Wikidata
RomaRediger på Wikidata
Ektefelle TitusRediger på Wikidata
Far Quintus Marcius Barea SuraRediger på Wikidata
Søsken MarciaRediger på Wikidata
Barn Julia FlaviusRediger på Wikidata
Nasjonalitet RomerriketRediger på Wikidata

Marcia Furnella var den romerske keiseren Titus' kone. Hun levde i det 1. århundret men det er ukjent nøyaktig hvilke år hun levde.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Marcia ble født inn i en meget rik og innflytelsesrik familie i Roma. Hun var datter av Quintus Marcius Barea Sura og etterfølger av den romerske kongen Ancus Marcius. Man vet lite om hennes liv, bortsett fra hennes ekteskap til Titus. Hennes far var en god venn av Vespasian (Titus' far) og det er sagt at det var faren som fikk henne giftet bort til Titus ved hjelp av hans gode forhold til Vespasian. Hennes onkel var den romerske senatoren Quintus Marcius Barea Servilius Soranus. Hennes kusine var den velstående kvinnen Marcia Servilia Sorana, og dermed hører hun også til i Serviliaslekten.

Familien og Nero[rediger | rediger kilde]

Titus og Marcia skilte seg i år 65, mens Marcia bar på deres datter Julia Flavius. Grunnen til at de ble skilt var fordi Marcias familie var gode venner med Neros fiender, og det ble sagt at familien var med på å planlegge et plott imot ham. Titus syntes at det derfor var lurt å bryte kontakten med sin kone og ta seg av datteren selv.