Mamaia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Mamaia er det største turiststedet i Romania. Det er en 8 kilometer lang og 300 meter bred strandremse med Svartehavet på den ene siden og Mamaiasjøen på den andre siden. Stedet ligger cirka fem kilometer unna Constanța, Romanias nest største by. De fleste turister som reiser til Romania om sommeren havner her.

I årene 1960–65 ble området bygget ut som en ren turistmaskin av de daværende planøkonomene. I dag er Mamaia Svartehavets mest oppdaterte badeby.

Sommeren 2001 var sesongen alt ble forandret i Mamaia – da et storstilt renoveringsprogram startet. Stedet framstår nå som nyrenovert, nymalt og moderne. Mamaia har blitt turist-Romanias ansikt utad og er uten tvil det heftigste og mest strømlinjede landet kan tilby sine turister sommerstid. Stranda rengjøres med maskiner hver kveld, turistpolitiet jager bort proffe tiggere og løsselgere – og Mamaia framstår som mer velregulert enn noen annen badeby ved Svartehavet.

Det er mest aktivitet i Mamaia i sommerhalvåret – fra midt i mai til slutten av september. I vinterhalvåret er det meste stengt. I sommerhalvåret er gjenomsnittstemperaturen på dagtid mellom 25 og 30 °C.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]