Maldiskusjon:Kilde artikkel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Integrering av URL[rediger kilde]

Jeg foreslår at URL ikke vises, men at den omgjøres til en vanlig ekstern lenke med artikkelens tittel som klikkeobjekt. Slik fungerer den engelske Template:Cite journal. __meco 28. mai 2006 kl.14:40 (UTC)

Jeg er enig og har nå endret det tilsvarende. Dessuten har jeg tilføyd muligheten for doi. Angir man doi, blir også tittelen en lenke til artikkelen. Hanno 15. jul 2006 kl.22:45 (UTC)

PMID og ISSN[rediger kilde]

ISSN-tjenesten fungerer ikke hos bibsys. Her burde det også vært mulighet for å legge inn pmid (pubmed-id) for artikler. sigve klarte å fikse det selv ;) sigve Dette udaterte innlegget ble skrevet 2008 jul 2. kl. 11:20 (Husk å datere dine innlegg!)

Er de mulig å legge til en sitat funksjon, slik som det gjøres i Mal:Kilde www? Da kan man sitere aktuell tekst i referansen. V85 11. aug 2008 kl. 12:05 (CEST)

Obligatoriske parametre[rediger kilde]

Kan det være nødvendig å ha forfatter som obligatorisk parameter? I mange avisartikler vet man jo ikke alltid hvem forfatteren er, og i en:template:cite news blir publikasjonsdatoen ganske enkelt flyttet helt bakerst i referansen, uten parenteser, dersom man ikke oppgir forfatter. Kunne det ikke vært klokt å ha det slik her også? --Eisfbnore 19. nov 2010 kl. 20:44 (CET)

Jeg synes det er naturlig å ha forfatter som obligatorisk. Denne malen brukes til artikler i vitenskapelige tidsskrifter o.l. («Malen er for sitering av artikler som har stått på trykk i seriepublikasjoner eller i trykte artikkelsamlinger»), og der er jo alltid forfatter oppgitt. Jeg anbefaler ikke bruk av denne malen til avisartikler. Mvh. --Kjetil_r 20. nov 2010 kl. 12:28 (CET)
Da må jeg nok ha misforstått; har brukt denne mye for offline avisartikler. Men {{kilde avis}} er litt mer problematisk, da den har en dårlig utbygd dok. uten parameterforklaring. --Eisfbnore 21. nov 2010 kl. 21:55 (CET)

Sammendrag for legfolk[rediger kilde]

Engelsk Wikipedia har to felt definert i Template:Citation/core som kan være nyttig: laysummary (Summary of the source in a layman-friendly journal - for instance a BBC news article about a paper in Nature.) og tilhørende laydate (Date of a lay summary). Kanskje noe vi burde hatt på norsk wikipedia også? Forslag til navn: legsammendrag og legdato. – Danmichaelo 21. jun 2011 kl. 20:35 (CEST)

Beskyttet[rediger kilde]

Ser ut som man må være sysop for å redigere denne. Er det en feil, mon tro? – Pladask (d/b) 12. desember 2013 kl. 15.16 (CEST)

Komma istedenfor tankestrek?[rediger kilde]

Dette er naturligvis en bagatell, men likevel greit å få avklart. I dag bruker vi tankestrek mellom artikkelnavn og publikasjonsnavn. Ved bruk av malen vil det se f. eks. slik ut:

Forr, Gudleiv (2009). «Ole Richter: en representant for landseliten på 1800-tallet». Nytt Norsk Tidsskrift (3–4): 464–472. 

På universitetet er jeg tillatt å bruke mange forskjellige referansestiler, f. eks. APA, Harvard eller Vancouver. Etter hva jeg kan skjønne, er Wikipedias kildemaler i stor grad modellert etter Harvard. Det betyr imidlertid at tankestreken bør vike for et komma. I tillegg bør jeg ha anledning (valgfrihet) til å tilføye årgang. Ihht. Harvard bør det forøvrig være punktum etter forfatter og år, slik som i Mal:Kilde bok. Man bør kanskje beholde «nr.» der årgang ikke er oppgitt. Med årgang vil det gi dette resultatet:

Forr, Gudleiv (2009). «Ole Richter: en representant for landseliten på 1800-tallet», Nytt Norsk Tidsskrift, 25 (3–4), s. 464–472.

Tanker om dette? Erik F. 22. des. 2013 kl. 01:11 (CET)[svar]

Kun en av «de» skal angis[rediger kilde]

Når det dukker opp flere felter der forfattere er angitt kommer feilmeldingen «Kun én av de skal angis». Det skal stå «Kun én av dem skal angis». Ville fikset det selv, men har ikke tilgang. Petter Bøckman (diskusjon) 27. jul. 2016 kl. 10:16 (CEST)[svar]

Parameter som ikke støttes[rediger kilde]

registrering støttes ikke selv om dokumentasjonen tilsier det. --Avilena (diskusjon) 4. sep. 2017 kl. 19:01 (CEST)[svar]

Datoformat[rediger kilde]

I malene kilde www og kilde bok kan en bruke datoformatet ÅÅÅÅ-MM-DD, om en ønsker det. Altså dagens dato (10, januar 2022) blir da 2022-01-10. Denne datoformen er etter det jeg har sett ikke tilgjengelig her, men jeg savner den.

Er det en grunn til at denne datoformen tilsynelatende ikke er inkludert her? Hvis det ikke er noen motargumenter mot denne, så hadde det for min del vært flott om noen kunne ha lagt den til. Hadde jeg hatt en noen lunde forståelse av javaskript og hvordan denne malen er satt opp, skulle jeg ha gjort det selv. Men det av jeg ser av koding her, skjønner jeg ikke så mye av. På forhånd takk! Alf-Marius diskusjon 10. jan. 2022 kl. 15:12 (CET)[svar]