Maldiskusjon:Infoboks gate

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvordan parse[rediger kilde]

[http://www.finn.no/finn/map?mapTitle={{{navn}}}+{{{nrfra}}},+{{{sted}}} Finn.no – Fra]. Hvordan kan jeg parse navn slik at alle mellomrom byttes ut og erstattes med plusstegnet (+)? nsaa 21. sep 2006 kl. 07:25 (UTC)

Prøv
{{ PAGENAMEE}}
ϑ Marcus (Simpsons) 13. okt 2006 kl. 13:06 (UTC)
Nei heller denne:
{{urlencode:<parameter>}}
ϑ Marcus (Simpsons) 13. okt 2006 kl. 13:07 (UTC)
Jfr. [1] fra [2]Marcus (Simpsons) 13. okt 2006 kl. 13:08 (UTC)

Gater i nærheten / kryssende gater[rediger kilde]

Om vi får mange artikler om gater/veier kan det være en interessant å kunne klikke seg inn på nærliggende gater fra infoboksen. ZorroIII 21. sep 2006 kl. 16:19 (UTC)

Tenkte på det, men klarer ikke p.t. se for meg en god begrensning (hva er nærliggende) og hvordan håndtere forskjellige antall. Har du forslag? La til navigering i bunnen slik at man kan «bla» som i et vanlig leksikon alfabetisk (per kommune). Se f.eks. Abbediengen terrasse. nsaa 21. sep 2006 kl. 19:15 (UTC)
Jeg la til et nytt felt tilstotende. Dermed kan man legge inn alle gater som fysisk er i kontakt med gjeldende gate. Tenkte det var et fornuftig kriterium. På lange veier kan det bli en lang liste. Foreslo at man legger inn rekkefølge i husnummerrekkefølge. nsaa 22. sep 2006 kl. 05:22 (UTC)

Oppkalt etter[rediger kilde]

Ikke alle gater er oppkalt etter en person (feks Nordre gate i Trondheim), kanskje også ha et felt for "Navnebakgrunn" eller tilsvarende? Da en fordel at feltene er valgfrie, slik at hvis de ikke benyttes så vises ikke {{{}}} i feltet. Når det er sagt, så er malen fin! mali 21. sep 2006 kl. 19:11 (UTC)

Takk. Kanskje helt fjerne oppkalt etter og bare legge til Navnebakgrunn? Hvordan gjør jeg felt valgfri? Forsøkte på område, men får dobbeltstrek. Se f.eks. Abbediengen terrasse. nsaa 21. sep 2006 kl. 19:18 (UTC)
Etter hva jeg kan se, så fungerer koden for område fint. Jeg ser ikke noe tegn til område i Abbediengen terrasse, selv om det ligger i malen. Er det ikke bare å bruke samme kode på navneopprinnelsesfeltene? mali 21. sep 2006 kl. 19:26 (UTC)
Aahhh ... I Firefox vises dobbeltlinjer, men ikke i IE. Jeg legger det inn. nsaa 22. sep 2006 kl. 04:55 (UTC)
Navn på steder o.a. som er oppkalt etter personer kalles eponymer. Se f.eks. Category:Eponymous cities. __meco 22. sep 2006 kl. 06:31 (UTC)

Er det noen som kjenner til om det finnes kart over byer som er fritt tilgjengelig (og oppdatert)? Kunne vært morsomt å hatt kart istedenfor/og bilde i toppen av mal. nsaa 22. sep 2006 kl. 05:29 (UTC)

Forrige og neste gate[rediger kilde]

Ser at det ligger forrige og neste gate som parameter, hvordan planlegges det at dette skal oppdateres? Virker for meg som det kommer til å bli en h... jobb da alle må forskyves en plass. Mvh Røed (d · en) 22. sep 2006 kl. 22:26 (UTC)

Jeg tenkte alfabetisk. Kommer det til en ny gate legges denne innn med referanse til forrige gate og neste gate. I disse to artiklene må da henholdsvis neste gate og forrige gate oppdateres med den nye gaten. Altså to endringer ut over artikkelen med ny gate. F.eks. når gaten Joachim_Nielsens_gang ble lagt til, må man også inn i artikkelen Jetteveien og oppdatere nestegate til Joachim_Nielsens_gang og inn i artikkelen Joh. H. Andresens vei og oppdatere forrige gate til Joachim_Nielsens_gang. Er det for tungvint? Kanskje kan man bruke en eller annen automatikk fra en alfabetisk liste? nsaa 26. sep 2006 kl. 12:54 (UTC)

... er et forslag til ny funksjonalitet, det er ikke implementert noe sted, unntatt på min egen testwiki. ZorroIII 25. sep 2006 kl. 12:45 (UTC)

Godt forslag. Bør være et valgfritt parameter. mali 26. sep 2006 kl. 09:05 (UTC)
Hmmm... Jeg forsøkte å bytte ut urlencode med urlencodeiso, men fikk det ikke til å fungere. Sikkert jeg som ikke har gjort det riktig. Oppdater gjerne malen med denne! nsaa 26. sep 2006 kl. 09:10 (UTC)
Den funksjonen finnes ikke enda. Det er snakk om en funksjon som må implementeres i selve kildekoden til programmet som kjører wikipedia (heter mediawiki). ZorroIII har kun implementert dette foreløpig på en testserver han har privat for testing. Det vil dermed si at denne funksjonen ikke vil fungere her. --Stigmj 26. sep 2006 kl. 09:27 (UTC)
Lærer noe nytt hver dag! Hva skal til for at den blir implementert? nsaa 26. sep 2006 kl. 11:32 (UTC)
At utviklerne går god for den. Du kan evt prøve å mase på #wikimedia-tech eller #mediawiki på IRC. ZorroIII 26. sep 2006 kl. 11:43 (UTC)
Må vist lære meg IRC igjen da... nsaa 26. sep 2006 kl. 12:55 (UTC)

For Bergen[rediger kilde]

Det er mulig at en bør lage en egen boks for forskjellige byer med utgangspunkt i denne boksen. I Bergen ville jeg f. eks. bruke betegnelsen strøk i stedet for område da dette er vanligere. Boksen tar heller ikke høyde for spesielle forhold som f. eks. allmenninger som er en mellomting mellom en gate og en plass og sentralt i Bergens byplanhistorie og gatebilde. --Nina 13. okt 2006 kl. 13:14 (UTC)

La oss endre område var nok bare et dårlig forslag fra min side. Ikke noe problem å endre malen for min side til strøk nsaa 13. okt 2006 kl. 13:44 (UTC)
allmenninger bør kanskje gå inn i en egen kategori slik som steder (f.eks. Kategori:Steder_i_Oslo). Er det slik at allmenninger har gatenummer? nsaa 13. okt 2006 kl. 13:46 (UTC)

Ja Allmenningen har gatenummer. De ligger som brede gater inne i den andre gatestrukturen. De ble opprettet som ekstra brede gater etter en rekke branner på 1700-tallet og hensikten var å stoppe branner da disse brede gatene ville gjøre det vanskeligere for ilden å spre seg. De bør nok følge gatestrukturen i Bergen da det f. eks kan være smågater som munner ut i almenningen og ikke i andre gater.--Nina 13. okt 2006 kl. 13:52 (UTC)

Hva bør endres komme inn i infoboksen for å dekke dette tilfellet? nsaa 13. okt 2006 kl. 19:39 (UTC)
Jeg er ikke helt sikker. Mulig vi må ta det når det blir aktuelt i praksis. --Nina 13. okt 2006 kl. 19:59 (UTC)
Jeg endret Område til Strøk. Tar oppdatering av variabel omrade til strok etter vi har bekreftet at vi bruker formen gatenavn (kommune) på alle gater, ref. Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Norske_gater#Forslag_vedr._navngivning. Når dette vedtas må jeg (og de som måtte ønske det) gå gjennom alle gateartikler i Kategori:Veier i Oslo allikevel. nsaa 14. okt 2006 kl. 18:31 (UTC)

(Kun tekst)[rediger kilde]

La til denne, da vi trenger bla kommune uten [[]], og siden vi ikke har tilgang til (se Wikipedia:Tinget#Teknisk:_Hvordan_fjerne_lenke_fra_en_variabel) strengfunksjoner (meta:StringFunctions)i norsk Wikipedia, bør variablene inneholde minst mulig. Vil oppdatere malen til å legge på [[]] automatisk på Strøk, Bydel, Kommune når Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Norske_gater#Forslag_vedr._navngivning er klar, da vi allikevel må gjennom alle gateartikler i Kategori:Veier i Oslo +++, nsaa 14. okt 2006 kl. 18:37 (UTC)

Generelt bør alle parametre inneholde minst mulig formatering. Tall bør oppgis uten mellomrom og med «.» som desimalskilletegn. Det kan da gjøres utregninger. Og som du har oppdaget - det er lett å legge til tekst i en mal, men bortimot umulig å ta bort tekst. ZorroIII 14. okt 2006 kl. 18:40 (UTC)
Takk for tilbakemelding og tips om tall. Her er det engelske format som gjelder ser jeg. Ser at mange maler bør spesifiseres nærmere her. Bla den som brukes for fyr (fyrlyshøyde o.a.). Har du forøvrig tips på tilstøtende gater. I utgangspunktet burde vel egentlig bare gatene vært listet opp kommasepartet i variablen, og så la man til [[]] rundt hver gate når dette ble presentert. Kan dette gjøres generisk? nsaa 14. okt 2006 kl. 20:33 (UTC)
I feltet Navn er det lenket kart (gulesider.no). Dette er en fin funksjon i malen, men den er ikke navnet slik at leseren skjønner at det er her man kan få se kart. Feltet bør endres til "Navn og kartlenke" eller deles slik at Navn og Kart er hvert sitt.Helge Høifødt 21. feb 2007 kl. 17:22 (CET)

Dyplenking til karttjenester[rediger kilde]

Malen er låst ned og lenker pakket inn i <nowiki> inntil det blir avklart om de aktuelle aktørene aksepterer slik lenking. Det er i dette tilfellet ytterst viktig at dette respekteres. — Jeblad 28. mai 2007 kl. 00:30 (CEST)[svar]

Fra [3]:
Kan jeg bruke flyfotoene på hjemmesiden min?
Du kan bruke flyfotoene på samme måten som våre kart. Du kan lenke direkte til et karttreff eller en resultatside, men du kan ikke vise selve flyfotoet på andre sider eller vise flyfotoet tatt ut av sin sammenheng.
ZorroIII 28. mai 2007 kl. 09:11 (CEST)[svar]
Vi trenger ikke å hente inn avgjørelser for hvor vi lenker. Dette finnes det ingen rettspraksis på såvidt jeg vet. Hele nettet ville jo bryte sammen om dette ble en akseptert håndhevelse av praksis. Derfor ser jeg ingen grunn for denne fjerningen. nsaa 29. mai 2007 kl. 20:49 (CEST)[svar]

Gulesider har ihvertfall svart at det ikke er noe problem, så da ser jeg det ikke som noe problem at vi utelukkene bruker dem. Diskusjon om prinsipp osv osv "burde vi la agressive firmaer dytte oss rundt" føler jeg at vi får ta en annen gang. Problemet er fjernet for nå ihvertfall. -- Atluxity 1. jun 2007 kl. 20:35 (CEST)

Takk for oppfølging. Jeg må si at jeg fortsatt ikke liker at vi bøyer av (fjerner lenken til Finn.no), men jeg skal ikke stå på mitt her i dette konkrete tilfellet. Hadde dette faktisk vært en sak hadde noen fjernet alle dyplenker som finnes mot Finn.no (ca. 30 stykk p.t.) og alle andre nettsteder. Per i dag er det ingen rettsavgjørelser som tilsier at dyplenking ikke er lov. Se dyplenking der dette sitatet fra en dom står

Retten ønsker å påpeke at all den tid FINN har valgt å publisere sin database på Internett har det allerede skjedd en lovlig tilgjengeliggjøring for allmennheten. Det må dermed også presumeres at FINN for sin database har akseptert normal bruk av Internett som medium. Bruk av hyperlenker er en av de mest grunnleggende og mest benyttede funksjoner ved Internett, [...] Det er ikke slik at Notar utnytter FINNs database utover det som må sies å være normalt. [...] Ifølge saksøktes undersøkelser er det for eksempel nærmere 75.000 linker som peker mot FINNs sider. Disse pekerne må som utgangspunkt karakteriseres som positive for FINN, all den tid de genererer økt trafikk hos FINN,

handel.no

[4].

nsaa 1. jun 2007 kl. 22:20 (CEST)

Ny boks[rediger kilde]

Erstattet malen med en ny variant i dag, jeg la inn comcat for lenke til commons, men jeg har noen spørsmål til de som har jobbet mer med dette.

  • Hvorfor har man ikke bruke ææå i parameternavnene som omrade (område) og tilstotende (tilstøtende). Vi har tilatt æøå i andre parameternavn.
  • Er det nødvendig å lenke direkte til karttjenester= Vi gjør ikke dette i geografiartikler generelt.
  • I forhold til kommunenummer kan Kategori:Norske kommunenummermaler benyttes, selv om dette vil komplisere bruken om malen brukes om utenlandske gater. Mvh Røed (d) 19. feb 2009 kl. 19:19 (CET)

Automatisk lenking[rediger kilde]

Denne malen gjør automatisk forrigegate og nestegate om til lenker. Se f.eks. Bergkrystallen: Hvordan kan jeg gjøre så «Bergljots vei (Oslo)» fremstår som «Bergljots vei»? —Kjetil_r 26. jun 2009 kl. 12:05 (CEST)

Ved hjelp av {{!}}. Se diff. Nei, det er ikke bra. Jeg liker ikke automatiske lenker i infobokser, nettopp pga. slike problemer. Men når de dukker opp, er Mal:! greit å ha i verktøyskrinet. ;-) — the Sidhekin (d) 26. jun 2009 kl. 12:49 (CEST)
Takk for tipset. Skal man absolutt bruke automatiske lenker i infobokser bør {{!}} nevnes i maldokumentasjonen. da jeg vil anta at relativt få kjenner til denne. —Kjetil_r 26. jun 2009 kl. 18:25 (CEST)
Mulig jeg misforstår, men malen {{!}} er mindre hensiktsmessig. Skriver du [[Bergljots vei (Oslo)|]] får du automatisk [[Bergljots vei (Oslo)|Bergljots vei]] når du lagrer! Ergo. legg bare til en pipe (Pipe) (|) etter lenken, og problemet er løst. Jeg bruker dette hele tiden. nsaa (disk) 26. jun 2009 kl. 20:28 (CEST)
Du misforstår, ja. Vi snakker ikke om eksplisitt bruk av [[]], så den varianten funker ikke. Se diffen. — the Sidhekin (d) 26. jun 2009 kl. 20:36 (CEST) Den funker heller ikke i bildetekst i gallerier, noe jeg til stadighet og min like stadige irritasjon glemmer ...
Ahhh überkult. nsaa (disk) 26. jun 2009 kl. 20:39 (CEST)
Godt, så du oppdaterte dokumentasjonen. Lurer forresten på hvor mange som kjenner til at [[Bergljots vei (Oslo)|]] automatisk blir til [[Bergljots vei (Oslo)|Bergljots vei]] – personlig hadde jeg vel vært her et år eller noe slikt før jeg oppdaget det. Dette er en viktig grunn til at jeg foretrekker oppslagsord som «Grand River (Colorado)» fremfor «Grand River i Colorado». —Kjetil_r 26. jun 2009 kl. 21:58 (CEST)
Det kommer vel an på hvor mange som leser det relevante avsnittet i redigeringshjelpen ... ;-) Selv er jeg dokumentasjonfrik. Jeg ønsker så mye som mulig, godt organisert og lett tilgjengelig. Vi skal naturligvis ikke vente at alle leser den; heller ikke jeg leste all dokumentasjon før jeg begynte å skrive (da hadde jeg vel aldri begynt). Men det hadde kanskje vært litt å hente i å gjøre den dokumentasjonen vi tross alt har, litt bedre synlig? (Og sikkert også litt bedre organisert. De listene av hva man kan gjøre med lenker og URL-er, er lange og temmelig vilkårlig sortert.) Hadde jeg hatt bedre tid, skulle jeg ha sett nærmere på Hjelp:Wikipedia – Den manglende manualen ... — the Sidhekin (d) 26. jun 2009 kl. 22:26 (CEST)

Skrivefeil?[rediger kilde]

Se Karl Johans gate, malen gir GAB-ggatenr. Det må da være en g for mye? Ssu 18. aug 2009 kl. 20:36 (CEST)

Sikkert; den ble introdusert ifm omskriving til bruk av infoboks rad. Fjernet, nå. — the Sidhekin (d) 18. aug 2009 kl. 22:02 (CEST)

Wikidata[rediger kilde]

Er det mulig å få koblet infoboksen slik at commonscat kommer inn av seg selv? Pinger Haros som evt. kan ordne det (!?) og Vinguru som vel er den som skriver og fikser flest gateartikler. Jeg legger nå og da inn commonkategoriene på Wikidata - viktig å legge på to steder der - men vi har per nå 1 363 kategorier for gater i Oslo på Commons + underkategorier på noen hundre. Det er dobbelt arbeid å legge det både her og på Wikidata. Man trenger ikke selv fjerne det på Commons etterpå - vel å merke om man også har lagt inn der det står Andre sider, en bot ordner en jafs ganske ofte. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 11. nov. 2015 kl. 19:55 (CET)[svar]

Jeg har redigeringen klar, men leter etter en gate å sjekke det med. En som har commons kategori på Wikidata, men ikke satt direkte i infoboksen. Haros (diskusjon) 11. nov. 2015 kl. 20:18 (CET)[svar]
Kan jeg fjerne en? F. Eks.Leiv Eirikssons gate (Oslo). Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 11. nov. 2015 kl. 20:21 (CET)[svar]
Jeg fant en. Henrik Ibsens gate. Haros (diskusjon) 11. nov. 2015 kl. 20:27 (CET)[svar]
Flott! Så bra at du ordnet opp. Tusen takk! Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 11. nov. 2015 kl. 20:29 (CET)[svar]