Magne Jordanger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Magne Jordanger
Født5. nov. 1953Rediger på Wikidata (70 år)
NasjonalitetNorge

Magne Jordanger (født 1953) er en norsk investor.

Jordanger eide i sin tid (sammen med Odd Rune Austgulen og Petter Raaholt) investeringsselskapet Investa.[1] Dette selskapet var en av de største gjeldsforhandlingene i historien på begynnelsen av 1990-tallet. Forsikringsgiganten UNI Storebrand erklærte betalingsstopp i august 1992, noe som førte til at det kortsiktige lånemarkedet falt som dominobrikker, inkludert Investa med en kortsiktiggjeld på 2,4 milliarder kroner. Anders Wilhelmsen Gruppen kjøpte Investa i mai 1993 og har siden tjent milliarder på restene av Investa. Jordanger var mannen bak Oslo Plaza og utbyggingen i Hafjell (sammen med Knut Utstein Kloster senior) i forkant av OL.

Jordanger har i etterkant av dette vært en av pionerene i det polske eiendomsmarkedet med utbygning av kjøpesentrene som en primæraktivitet. Ifølge tidsskriftet Kapital er Jordanger god for ca. 1,8 milliarder kroner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norsk milliardeventyr i Polen». Nettavisen. 16. januar 2006. «Med på laget er hans tidligere Investa-partner Odd Rune Austgulen og advokat Bjørn Kise. Jordanger har 89 prosent, mens Austgulen har seks og Kise fem prosent av nederlandske Monsun BV, som eier 100 prosent av det polske selskapet Klif.»