Madvillain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Madvillain
Madvillain.jpg
OpphavUSA, USA (2002)
SjangerAlternativ hiphop, jazz-rap
Aktive år2002
PlateselskapStones Throw Records
Nettstedhttps://www.stonesthrow.com/artist/madvillain/
Medlemmer
MF Doom, Madlib
Notable verk
Madvillainy

Madvillain er et hiphop-duo bestående av rapper MF DOOM og produsent Madlib. De debuterte i 2004 med albumet "Madvillainy", som ble mottatt med kritikerrost og anerkjent som et av de beste hiphop-albumene noensinne[trenger referanse]. MF DOOM, også kjent som Daniel Dumile, er en engelsk-amerikansk rapper som har gitt ut en rekke soloprosjekter under ulike aliaser, mens Madlib, egentlig Otis Jackson Jr., er en amerikansk produsent og DJ som har samarbeidet med en rekke artister innenfor hiphop, jazz og elektronisk musikk.

Madvillainy ble utgitt på Stones Throw Records, et plateselskap som har blitt kjent for å promotere alternative hiphop-artister. Albumet ble produksjonsmessig ledet av Madlib, og byr på en unik blanding av samplebasert produksjon og MF DOOMs nasale og ironiske flow. Tekstene til MF DOOM på albumet er ofte abstrakte og surrealistiske, og tar opp temaer som superhelter, kriminelle og popkulturelle referanser.

Etter Madvillainy har Madvillain gitt ut et par singler og spilt en rekke konserter, men det har ikke blitt utgitt noe nytt materiale fra duoet siden 2004. MF DOOM og Madlib har imidlertid fortsatt å samarbeide med andre artister og gitt ut soloprosjekter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]