Madlavoll skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Koordinater: 58°56′58,585″N 5°43′19,409″Ø Madlavoll skole er en barneskole som ligger i Madla bydel, i Stavanger. Skolen er nabo til Jernaldergården, Universitetet i Stavanger og høyblokkene på Ullandhaug. Skolen ligger i naturskjønne omgivelser med gangavstand til Sørmarka, Stokkavannet, Hafrsfjord og Mosvannet.

Om skolen[rediger | rediger kilde]

Skolen er knyttet opp til Universitetet i Stavanger gjennom å være øvingsskole, samt tilknytning gjennom ulike prosjekter.

I tillegg til å være en ordinær nærmiljøskole i Madla bydel, har skolen også et bydekkende tilbud til barn som trenger særskilt tilrettelagt undervisning. Fra 2006 ble dette tilbudet utvidet med en egen avdeling for barn med diagnoser innen autismespekteret.

Det er ca 110 ansatte ved skolen. De fleste av disse er lærere, men skolen har også en stor andel med miljøarbeidere, barne-og ungdomsarbeidere og assistenter.

«Flerintelligensteorien» ligger til grunn for skolens pedagogiske plattform. Det betyr at skolen forsøker å gi tilpasset opplæring med utgangspunkt i elevenes ulike sterke sider, gjennom varierte undervisningsmetoder.

Skolen har en egen teknolab som består av blant annet «Lego Educational Center». Det er foreldrene som har stått i spissen for etableringen av denne.

Madlavoll skole har i alle år hatt som mål å gi et godt skoletilbud til barn med ulike læreforutsetninger bygget på verdier som likeverd, respekt og tillit. Skolens visjon er «En skole for alle». Skolens rektor (per januar 2013) er Stein Erik Olsen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]