M. M. Warburg & CO

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
M. M. Warburg & CO
M.M.Warburg & CO logo.svg
Org.formKGaA
Etablert1798
HovedkontorHamburg
LandTyskland
Produkt(er) Privatbank
Nettstedhttp://www.mmwarburg.com/

M.M. Warburg & CO KGaA i Hamburg er med en forvaltningskapital på € 3 mrd. (ca. 25 milliarder NOK) den nest største privatbank i Tyskland. Banken er utelukkende eiet av privatpersoner.

Bankhuset ble grunnlagt i 1798 av brødrene Marcus Moses og Gerson Warburg. Warburg-familien var jødisk, og til tross for at bankens sjef Max Warburg var en glødende tysk patriot ble familien presset til å forlate Tyskland på slutten av 1930-tallet. Den lojale befullmektigede dr. Rudolf Brinckmann og vennen Paul Wirtz overtok ledelsen av banken. Warburgfamiliens gjenværende eierandel ble beslaglagt ved krigsutbruddet, og banken måtte omdøpes til Brinckmann, Wirtz & Co.. I 1946 kom Eric M. Warburg tilbake til Tyskland. Fra 1969 het banken M. M. Warburg-Brinckmann, Wirtz & Co., og i 1991 tok den tilbake sitt gamle navn.

Banken har bevart sin uavhengighet og ledes av to personlig ansvarlige innehavere samt to andre medinnehavere.

Gjennom overtagelsen av en rekke andre tyske privatbanker, Marcard Stein & Co i Hamburg, Bankhaus Carl F. Plump & Co i Bremen, Bankhaus Hallbaum i Hannover og senest i 2003 Berlin-banken Löbbecke har banken de seneste årene vokst betydelig.

Den har dessuten datterselskapene M.M. Warburg Bank (Schweiz) AG og M.M. Warburg & CO Luxembourg S.A.,

Bankens hovedforretningsområder er (formuende) privatkunder, formueforvaltning og investeringsvirksomhet. Gjennom sitt datterselskap Atalanta deltar den også i rederivirksomhet.

Bankens hovedkontorer har siden 1867 ligget i Ferdinandstraße 75 i Hamburg. Banken har også kontorer i Köln og Frankfurt am Main vertreten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]