Hopp til innhold

Místico

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Luis Ignascio Urive Alvirde
Født22. des. 1982[1]Rediger på Wikidata (41 år)
Mexico by
BeskjeftigelseProfesjonell bryter (1998–) Rediger på Wikidata
NasjonalitetMexico
KallenavnSin Cara
Sin Cara Azul
Místico
Høyde5'7 (170 cm)
Vekt82 kg
Trent avTony Salazar
Offisielt nettsted (en)

Luis Ignascio Urive Alvirde (født 22. desember 1982), best kjent som Sin Cara, er en meksikanskfribryter signert med WWE World Wrestling Entertainment. Han er kanskje best kjent som Místico (som betyr Mystisk på spansk) fra den meksikansk promotøren Consejo Mundial de Lucha Libre. Tiden i Mexico regnet han som en av de beste wrestlerne i historien.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Consejo Munidal de Lucha Libre (2004-2011)[rediger | rediger kilde]

I 2006 var Mistico den største stjernen i Mexico. I begynnelsen av året slo han seg sammen med Black Warrior men var mislykket med å vinne CMLL World Tag Team Championship begynte Black Warrior en heel på Mistico å startet en feud. Etter en stund dro Black Warrior til Japan for å wrestle der. Mistico og Negro Casas slo Averno og Mephisto for Tag Team beltene. Den 29. september 2006 møtte Mistico og Warrior hverandre i en Mask vs Mask match i en main event i CMLL 73th Anniversary showet, dette var Mistico's første en-mot-en kamp og han vant kampen.

Den 10. april 2007 vant Mistico mot Mephisto i en kamp om CMLL World Welterweight Championship. I løpet av sommeren var Mistico linket til WWE og TNA i en kontrakt men CMLL ville ikke la han gå. Den 10. mars 2008 vant Mistico CMLL World Tag Team Championship med Hector Graza etter å ha slått rivalene Averno og Mephesto. I april møtte de hverandre igjen i en omkamp for titlene, men det ente i en enda en seier. I desember 2008 tapte de tittlene mot Averno og Mephesto i enda i omkamp.

Etter å ha samarbeidet med Garza begynte Mistico en feud med La Pesta Negra i en gruppe av Negro Casas, El Felino and Mr. Niebla. I mars 2009 tapte han CMLL World Welterweight Championship til Negro Casas. Den 18. september 2009 på CMLL 76th Anniversary Show ble det satt opp en Hair vs Mask kamp; Mistico sin maske sto på spill mot Negro Casas hår. Mistico vant den kampen 2-1 som var en 2 Out of 3 Falls kamp og Negro Casas måtte klippe håret.

Heel Turn og varierende uvenner (2010-2011)[rediger | rediger kilde]

Den 22. januar 2010, begynte Mistico og Averno å samarbeide CMLL Tag Team turneringen. I første runde slo dem ut Ephesto og Euforia. I den andre runden møtte de Volador, Jr. og El Terrible, Jr., Mistico var så ivrig på og vinne at han dro av masken på Volador som kaller knep som kallerrudo, de vant den kampen. I semi-finalen møtte de Mascara Dorada og Atlantis der Mistico også dro av masken til Mascara Dorada, men de tapte kampen. 5 dager etter spurte Volador, Jr om en En-mot-en kamp så kalt Super Libre (med ingen regler), Mistico aksepterte kampen. Den 5. februar 2010, i første runde dro Mistico av masken til Volador igjen men han fikk nye maske. I andre runde dro Mistico av seg masken og kastet den til Volador for at Volador skulle bli diskvalifisert. I tredje runde reverserte Volador Mistico's La Mistica og vant med å bruke samme trekket som Mistico og vant kampen. Etter kampen uttalte Mistico seg slik: «¡Yo soy la máxima figura de la lucha libre!» (som betyr: Jeg er det største talentet i wrestling)

I januar 2009 joinet Mistico New Japan Pro Wrestling, hans første kamp var han på lag med Tiger Mask hvor de slo Okumura and Tomohiro Ishii. Den 15. august 2009 slo han Tiger Mask IV for IWGP Junior Heavyweight Champion.

Mistico returnete til Japan i 2011. Den 22. januar, første dagen av Fantasticmania 2011 var han på lag med IWGP Heavyweight Champion Hiroshi Tanahashi og IWGP Junior Heavyweight Championship Prince Devitt i en 6-person Tag Team kamp, de tapte mot Averno, Shinsuke Nakamura, Tetsuya Naitō, etter at Averno pinnet Mistico. I andre dag, slo Mistico Averno i en singles match som skulle vise seg at det var hans siste kamp for CMLL.

World Wrestling Entertainment 2011-aktiv[rediger | rediger kilde]

I januar 2011 signerte Alvirde en kontrakt med WWE. Den 25. mars 2011 en episode av Raw debuterte han, hvor han slo Primo. Den neste uken i London var han på lag med John Cena i en tag team kamp hvor de slo WWE Champion The Miz og Alex Riley. I 2011 WWE Draft ble han flyttet over til SmackDown!. Den 29. april 2011 vant han sin første SmackDown! kamp etter å ha slått Jack Swagger. Sin Cara's første pay-per-view kamp var 22. mai 2011 på Over the Limit hvor han slo Chavo Guerrero i en singles kamp. Seiersrekken til Sin Cara endte med 13-0 hvor han tapte mot Christian den 1. juli 2011. Den 17. juli 2011 deltok han i sin første Money in the Bank kamp men misslyktes med å vinne. Neste dag ble han suspendert i 30 dager.

Uvenn med Sin Cara Negro 2011-2012[rediger | rediger kilde]

Når Sin Cara karakteren returnerte den 12. august slo han Tyson Kidd, viste det seg at det ikke var Urive men altså Jorge Arias som er bedre kjent som Hunico. Den 16. oktober vant Sin Cara Azul en Mask mot Mask match mot Sin Cara Negro i hjemlandet Mexico. Den 20. november ble Sin Cara igjen skadet i en Survivor Series kamp, altså Team Orton mot Team Barrett. Skaden viste seg å være alvolig så han ble ute i 6 til 9 måneder.

Sin Cara returnete den 19. mai 2012 for å møte Hunico, der han vant kampen. Den 1. juni episode av SmackDown! returnete han med en ny drakt, en rød/hvit, han slo Heath Slater i en en-mot-en kamp. Sin Cara møtte Hunico igjen i en en-mot-en kamp den 17. juni på pay-per-view arrangemente No Way Out.

Rey Mysterio & Sin Cara 2012-[rediger | rediger kilde]

Den 14. september 2012 var han med på en Fatal-4-way kamp for The Miz'sIntercontinental Championship, hvor Cody Rhodes og Rey Mysterio også var med. Den neste dagen begynte han og samarbeide med Rey Mysterio hvor de slo Primo og Epico i en Tag Team kamp. Den neste var de med i en Tag Team Turnering for WWE Tag Team Champion hvor de slo Prime Time Player (Darren Young og Titus O'Neil). Den 18. november på Survivor Series-arrangementet var de med på en 10 man Elimination Tag Team kamp med Brodus Clay, Justin Gabriel, og Tyson Kidd hvor de slo Prime Time Players, Epico, Primo, og Tensai. Den 16. desember på TLC: Tables, Ladders & Chairs tapte Sin Cara og Mysterio mot Team Rhodes Scholars in en kamp for å bli første utfordrerne til WWE Tag Team Champion Kane og Daniel Bryan for titlene. To dager etter, på SmackDown showet ble Sin Cara angrepet av The Shield og fikk ett knebrudd. Sin Cara returnete på den 27. januar 2013 på Royal Rumble hvor han ble eliminert. 5 dager etter slo de Daniel Bryan og Kane i en Non-Title kamp.

Titler[rediger | rediger kilde]

 • Consejo Mundial de Lucha Libre
  • CMLL World Tag Team Championship x4 - med Negro Casas (2) og Hector Garza (2)
  • CMLL Welterweight Championship x1
  • Mexican National Light Heavyweight Championship x1
  • NWA World Middleweight Championship x2
 • Pro Wrestling Illustrated
  • Best Box Office Draw (2006)
  • Best Box Office Draw of the Decade (2000–2009)
  • Best Flying Wrestler (2006–2007)
  • Wrestler of the Year (2006)

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ ČSFD, oppført som Luis Ignacio Urive Alvirde, ČSFD person-ID 237980[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata