Love Hina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Love Hina
ラブひな
(Rabu Hina (Love Hina))
DemografiShōnen
Sjanger Harem, Romantikk, Komedie, Ecchi
Manga: Love Hina
Manus Ken Akamatsu
Utgiver Kodansha
Tokyopop
Schibsted
Magasin Weekly Shonen Magazine
Periode 21. oktober 199831. oktober 2001
Tankōbonbind 14 (28 volumer i Brasil og Mexico)
Anime: Love Hina
Regissør Yoshiaki Iwasaki
Studio XEBEC
Licensor King Records
Bandai Entertainment
Madman Entertainment
Kanal TV Tokyo
Periode 19. april 200027. september 2000
Episoder 25
Filmer
 • Love Hina – Christmas Special (2000)
 • Love Hina – Spring Special (2001)
OVA: Love Hina Again
Regissør Yoshiaki Iwasaki
Studio XEBEC
Episoder 3
Utgitt 2. september 2003 (USA)

Love Hina (ラブひな, Rabu Hina) er en populær japansk manga- og animeserie, laget av Ken Akamatsu. Mangaserien består av 14 bøker, mens animeserien består av 24 episoder, en 'Rett til DVD episode', i tillegg til en "Dokumentar" episode hvor karakterene forteller om det som har skjedd i de forrige episodene. Det har også blitt laget 2 spesialepisoder: En julespesial og en vårspesial som varer i 45 minutter hver.

I Japan publiseres serien av forlaget Kodansha i Weekly Shonen Magazine. De engelske bøkene blir utgitt av Tokyopop, og på norsk er det Schibsted Forlagene som står for utgivelsene.

I Japan er det også utgitt to romaner basert på mangaserien.

Seriens tittel kan fritt oversettes til "Kjærlighetens sverd", men også til "Kjærlighetens sjel". Ordet hina er benevnelsen på en type japansk samuraisverd fra Edo-perioden, men kan i overført betydning brukes som en betegnelse på menneskets sjel (samuraier trodde at deres sjel bodde i sverdet sitt). I serien er også Hina kallenavet til Keitaros bestemor.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om Keitaro Urashima, som når serien starter er 19 år gammel. Keitaro er en tapertype, som aldri har lykkes med noe. Han har ingen jobb eller kjæreste, få venner, og han er heller ikke noe skolelys. Serien starter med at Keitaro blir kastet ut av foreldrene sine fordi han på tredje år på rad har mislyktes med å komme inn på universitetet i Tokyo, Todai. For å ha et sted å bo, oppsøker han sin bestemor Hina, som eier et hotell ved navn Hinata. Det eneste problemet er at hotellet for lengst er blitt lagt ned og blitt omgjort til et jente-pensjonat og bestemoren har overdratt hele eierskapet av pensjonatet til ham. Helt ufrivillig blir derfor Keitaro husvert, og det tar ikke lang tid før han tabber seg ut flere ganger og nesten blir kastet ut av jentene. Etterhvert som han skjerper seg og jentene begynner å godta ham, vinner Keitaro jentenes respekt og romantiske følelser, noe som fører til en masse nye forviklinger.

Keitaros store mål i livet er å bli tatt opp på Todai, på grunn av et gammelt løfte han ga til en barndomsvenninne da han var fem år gammel. Han husker ikke lenger jentas navn, eller omstendighetende rundt det hele, men er likevel fast bestemt på å oppfylle løftet. Ved hjelp av medboeren Naru på pensjonatet, begynner Keitaros mål å komme innen rekkevidde.

Anime[rediger | rediger kilde]

Det ble produsert 25 episoder av den animerte TV-serien. Fra episode 1 til 24 holder historien seg tro til mangaen på de fleste punkter. Episode 25 innleder en ny del av historien, men dette er også den siste episoden i serien. For mange tilhengere av serien var det forvirrende å se en ufullendt historie slutte så brått, men dette skyldtes at produksjonsselskapet uventet gikk tom for midler til å finansiere flere episoder. Episode 25 skulle egentlig være første episode i en sesong 2 som skulle avslutte historien.

Etterhvert som inntektene begynte å komme inn igjen, ble det laget flere spesialepisoder som skulle bringe historien noen skritt videre. Totalt ble det laget tre spesialer, en julespesial, en vårspesial og endelig en film i tre deler som på engelsk hadde tittelen Love Hina Again og som ga historien en avslutning.

Handling i Love Hina Again[rediger | rediger kilde]

Keitaro Urashima har endelig bestått opptaksprøven til Todai og er nå student. Før han rekker å begynne studieåret, brekker han beinet midt under inntaksseremonien og må vente med studiene. I stedet drar han ut på en arkeologisk ekspedisjon med Seta, men i hans fravær blir hans adoptivsøster, Kanako Urashima, den nye driftslederen for Hinata-pensjonatet.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

 • Keitaro Urashima er hovedpersonen som har en tendens til å havne i trøbbel.
 • Naru Narusegewa er en av beboerne på Hinata-pensjonatet. Naru er bare en biperson i begynnelsen, men utvikler seg etterhvert til å bli en av hovedpersonene i fortellingen. I begynnelsen av historien er hun en 17 år gammel høyskolelev som også søker å komme inn på Todai. Naru har et stort hjerte og er god i bunnen, men sliter dessverre med et hissig temperament og visse følelsesmessige problemer.
 • Mutsumi Otohime er en snill, skrøpelig, klønete og forekommende jente som kommer fra Okinawa. Mutsumi lider av blodmangel (anemi) og har lett for å rett som det er å besvime på stedet, til stor skrekk for Keitaro når han er i nærheten. Snill og litt smådum.
 • Shinobu Maehara er en sjenert 13 år gammel skolejente som etter et dårlig førstemøte med Keitaro ble høyt forelsket i ham. Shinobu må bo for på pensjonatet på grunn av familiære problemer hjemme og føler seg ofte ensom. Glad i å lage mat og gjøre husarbeid.
 • Motoko Aoyama er en 15 år gammel jente fra Kyoto som bor på Hinata-pensjonatet. Motoko er meget formell og er mester i kendo (japansk sverdkamp). Har et problem med å omgås menn og skilpadder og et ansrengt forhold til storesøsteren sin.
 • Su Kaolla er en 13 år gammel utenlandsk jente som bor på pensjonatet. Det er lenge uklart hvor hun egentlig kommer fra, men til slutt kommer det fram at hun faktisk er prinsesse i det fiktive øyriket Molmol i Stillehavet. Su er meget tøysete, hyperaktiv og ofte regelrett plagsom, men mener aldri noe vondt med oppførslen sin.
 • Mitsune Konno er en 19 år gammel kvinne som aldri gadd å ta høyere utdanning, og forsøker i stedet å livnære seg som frilansskibent. Imidlertid er hun for lat til at hun gidder å skrive noe særlig, og bruker dagene i stedet på å spille på hest og drikke alkohol. Hun er derfor konstant blakk, og må til stadighet snylte på de andre beboerne. Omtales vanligvis med kallenavnet Kitsune (som betyr «rev»).
 • Haruka Urashima er Keitaros 30 år gamle tante. Haruka hjelper Keitaro med bestyringen av pensjonatet og har ofte et godt råd på lager. Driver også en kafé like i nærheten.
 • Seta Noriyasu er professor i arkeologi ved Todai-universitetet og en verdensomreisende eventyrer.
 • Sarah McDougal er Setas 10 år gamle amerikanske datter og ble født i California. Hun lærte japansk av Seta og ser på ham som en far. Sara elsker Seta, og blir sønderknust da Seta bestemmer seg for at hun skal bo i pensjonatet i stedet for å reise rundt sammen med ham. Sara kan ofte være både vrang, ondskapsfull og rampete, og kan ses på som en steriotyp oppfattelse av amerikanske barn, sett med japanske øyne.
 • Kanako Urashima er Keitaros 17 år gamle adoptivsøster som i animen første gang dukker opp i den tre delers filmen Love Hina Again. Hun er forelsket i ham og besitter meget gode ferdigheter i forkledning. Hun har gått på den såkalte Urashima-skolen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

 • (en) Love Hina – kategori av bilder, video eller lyd på Commons Rediger på Wikidata
 • Artikkelen har ingen egenskaper for filmdatabaser i Wikidata