Lonnie Zamora

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lonnie Zamora
Født7. august 1933
Great Yarmouth
Død2. november 2009 (76 år)
Socorro
Beskjeftigelse Polititjenestemann
Nasjonalitet USA

Lonnie Zamora (født 7. september 1933, død 2. november 2009 av et hjerteinfarkt) var en amerikansk politimann fra New Mexico som rapporterte om å ha fått øye på en UFO, den 24. april 1964, i nærheten av Socorro, New Mexico.

Zamoras historie om en UFO fikk stor dekning i massemedia, og den er ofte blitt betraktet som en av de mest dokumenterte, men likevel mest forvirrende UFO-rapporter noensinne. Zamora hadde forklart at han var alene i hans tjenestebil og forfulgt en bil i fart sør for byen Socorro, New Mexico den 24. april 1964, og klokken var cira 17:45, da han «hørte et brøl og fikk øye på en flamme på himmelen til sørvest for ham". Han trodde at det var et lokalt dynamitt-skur som hadde eksplodert, avbrøt Zamora biljakten og gikk for å undersøke flammen på himmelen.

Flere uavhengige vitner rapporterte enten eggformede gjenstander eller en blålig flamme på himmelen på omtrent samme tid og i det samme området Zamora. Noen av dem bare minutter fra der Zamora fikk øye på flammen på himmelen. Blant de andre vitnene til denne situasjonen var en familie på fem turister fra Colorado som så et ovalt objekt som nærmet seg byen Socorro i en svært lav høyde.