Longyearbyen Bluesklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Longyearbyen Bluesklubb er verdens nordligste bluesklubb, med tilhold i LongyearbyenSvalbard. Klubben er en frivillig forening med formål å fremme interessen for musikksjangeren blues, samle bluesinteresserte og være en stor bidragsyter til kulturlivet på Svalbard. Den ble vedtatt stiftet under Bjørn Berge-konserten på Huset 2. august 2000, og det ble holdt stiftelsesmøte 30. august samme år.

Første arrangementet i regi av bluesklubben ble avviklet i mai 2002 i Longyearbyen med en duo fra fastlandet. De fastboende ga mange positive tilbakemeldinger og ønsket flere arrangement.

Våren 2002 var Norsk Bluesunion i Longyearbyen og holdt kurs i klubbdrift hvor 12 av medlemmene deltok. Dette bidro til å øke bevisstheten om nødvendigheten av en fungerende organisasjon som konsertarrangør. Med litt hjelp fra fastlandet kom det etterhvert i gang jamsessions, og det ble også arrangert flere mindre konserter.

I oktober 2003 ble det arrangert den første Dark Season Blues Spitsbergen. Festivalen ble en suksess, med dyktige musikere, mye publikum og høy stemning. Dette ga krefter og pågangsmot til å satse på et stort årlig arrangement, og etter dette har Dark Season Blues kommet for å bli. Longyearbyen Bluesklubb arrangerer festivalen Dark Season Blues hvert år helgen nærmest 26. oktober, som er den offisielle starten på mørketiden. Longyearbyen Bluesklubb er nå Svalbards største konsertarrangør.

I 2012 planlegges det arrangert ca. 40 konserter i Longyearbyen.

Longyearbyen Bluesklubb er medlem av Norsk Bluesunion og Norsk Rockforbund.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]