DNB Livsforsikring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Livsforsikringsselskapet Hygea»)
DNB Livsforsikring
Offisielt navnDNB Livsforsikring AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer914782007
BransjeForsikringsbransjen
Etablert11. mai 1938[1]
MorselskapDNB Bank
HovedkontorBergen
LandNorge
StyrelederHåkon Elvekrok Hansen (2019)[2]
Adm.dir.Anders Skjævestad
Nettstedwww.dnb.no

DNB Livsforsikring AS (stiftet 11. mai 1938 som Norsk Kollektiv Pensjonskasse ⅍) er et norsk livs- og pensjonsforsikringsselskap, som har forretningsadresse i Bergen. I de senere år har selskapet vært foruten noe tradisjonelt hovedkontor. Ledelse og hovedfunksjoner er i Trondheim og Bergen, mens sentrale markedsfunksjoner er tillagt Oslo.

DNB Livsforsikring selger forsikrings- og pensjonsprodukter til bedrifter, offentlige foretak, kommuner, foreninger og privatpersoner. Selskapet er en av de største kapitaleierne i Norge med en bokført balanse på 270 milliarder kroner i 2012.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble stiftet 11. mai 1938 som Norsk Kollektiv Pensjonskasse ⅍ (NKP). 16. oktober 1989 fusjonerte NKP med Livsforsikringsselskapet Hygea stiftet 1. november 1880, og dannet Vital Forsikring ⅍.

I 1996 ble selskapet kjøpt av Den norske Bank (DnB), og endret selskapsform til allmennaksjeselskap. 9. mars 2004 ble Vital slått sammen med Gjensidige NOR Spareforsikring AS i forbindelse med fusjonen mellom Gjensidige NOR og DnB.

11. november 2011 skiftet selskapet navn til DNB Livsforsikring ASA, sammen med andre endringer av navn og selskapsstruktur i morselskapet DNB. Tre år senere endret de selskapsform fra allmennaksjeselskap til aksjeselskap.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]