Liv Nordhaug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Liv Nordhaug
Født12. januar 1926
Død3. juli 2002 (76 år)
Barn Halvor Nordhaug
Beskjeftigelse Lærer, skribent
Nasjonalitet Norge

Liv Eldbjørg Nordhaug (født Dahl 12. januar 1926 i Bjorli, Lesja, død 3. juli 2002) var en norsk lærer og salmedikter.[1]

Liv Nordhaug vokste op på Strinda i Trondheim og utdannet seg til lærer. I 1951 giftet hun seg med senere biskop i Møre bispedømme Ole Nordhaug. Hun hadde en rekke tillitsverv i samfunn og kirkeliv. Blant annet var hun styremedlem i Norsk utviklingshjelp, Norske Kvinners Nasjonalråd og Kringkastingsrådet. Hun var også den første kvinne som ble bispdømmerådsleder, i Borg bispedømme, og var medlem av Kirkerådet, Mellomkirkelig råd, Kirkens Nødhjelps representantskap og Det teologiske menighetsfakultets forstanderskap. Nordhaug var norsk delegat ved Kirkenes verdensråds konferanse i Vancouver.

Liv Nordhaug hadde et omfattende forfatterskap, blant annet kristen oppbyggelig litteratur, barnebøker og diktsamlinger. «Herre, du kalte disipler» (NoS 686), «Har vi sten i våre hender» (NoS 709) og «Herre, jeg vil gjerne takke» (NoS 717) er noen av de mest kjente, blant hennes mange salmer.

Nordhaug var mor til Halvor Nordhaug, nåværende biskop i Bjørgvin bispedømme.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Liv E. Nordhaug; snl.no