Little Miss Sunshine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Little Miss Sunshine
Generell informasjon
Utgivelsesår26. juli, 2006
Lengde103 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJonathan Dayton og Valerie Faris
ProdusentMarc Turtletaub
Peter Saraf
Albert Berger
Ron Yerxa
David Friendly
ManusforfatterMichael Arndt
Foran kamera
MedvirkendeGreg Kinnear
Toni Collette
Steve Carell
Abigail Breslin
Alan Arkin
Paul Dano
Annen informasjon
Budsjett$ 8 millioner
Prod.selskapFox Searchlight Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Little Miss Sunshine er en Oscar-belønnet amerikansk spillefilm fra 2006. Regissørene for denne tragikomedien med satiriske elementer var Jonathan Dayton og Valerie Faris. Dreieboken ble skrevet av Michael Arndt. Under den 79. Oscar-utdelingen ble filmen tildelt Oscar for «beste originalmanus» og «beste mannlige birolle» (Alan Arkin), i tillegg ble filmen nominert til Oscar for «beste film» og «beste kvinnelige birolle».

Handling[rediger | rediger kilde]

Little Miss Sunshine handler om en litt merkelig familie som skal kjøre fra Albuquerque til California, fordi det yngste familiemedlemmet, Olive Hoover, skal bli med i en skjønnhetskonkurranse. Familien består av moren Sheryl Hoover, en ganske stresset dame som prøver å holde familien sammen og gjøre alle glade. Faren, Richard Hoover, som har et veldig sterkt vinnerinstinkt som ikke tåler tapere... Jenta, Olive Hoover, som skal bli med i skjønnhetskonkurransen Little miss sunshine, selv om hun er litt mer lubben enn de andre deltakerne. Broren til Olive, Dwayne (Ukjent etternavn, siden han er morens sønn fra et tidligere ekteskap) som har avlagt et taushetsløfte til han tar flylappen.

Utvalgt rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.