Little Fish

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Little Fish
Generell informasjon
Prod.landAustralia
Lengde114 min.
SpråkEnglish, Vietnamese
Bak kamera
RegiRowan Woods
ProdusentVincent Sheehan, Liz Watts, Richard Keddie
ManusforfatterJacquelin Perske
KlippAlexandre de Franceschi, John Scott
Foran kamera
MedvirkendeCate Blanchett
Sam Neill
Hugo Weaving
DistributørFirst Look Pictures Releasing
Premiere8. september 2005 (Australia)
Eksterne lenker

Little Fish er en australsk dramafilm fra 2005, regissert av Rowan Woods og skrevet av Jacquelin Perske. Den ble spilt inn i området rundt Sydney, i Cabramatta og i Fairfield, New South Wales. Filmen handler om jenta Tracy (Blanchett) som prøver å slutte med dop, og som blir jaget av sin egen mørke fortid. Filmen ble produsert av Vincent Sheehan og Liz Watts for Porchlight Films, med Cate Blanchett og mannen hennes Andrew Upton som samprodusenter.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Tracy Heart, en tidligere heroin-misbruker som desperat forsøker å unnslippe sin fortid og oppnå sine mål og drømmer. Tracy bor sammen med moren og broren sin i Sydney, hvor heroin er lett tilgjengelig. Hun har desperat behov for penger for å bli partner i video-butikken hun arbeider i. Men lånesøknadene hennes blir gjentatte ganger avslått på grunn av hennes tidligere kriminelle fortid, dårlige tilbakebetalinger av kredittkort-gjeld, og historie med narkotika-misbruk. Men Tracy lyver for både moren sin, og for sjefen i videobutikken, og later som om hun har mottatt pengene hun behøver.

Tracy forsøker også å hjelpe sin rus-avhengige stefar, Lionel (spilt av Hugo Weaving) for å bli kvitt hans heroin-avhengighet. Etter fire år i Vancouver, har hennes tidligere kjæreste Jonny Nguyen, også en tidligere heroin-misbruker, kommet tilbake til hjembyen hennes. Jonny påstår å ha blitt ansatt som aksjemegler for et stort firma, og foreslår at han kanskje kan skaffe pengene Tracy ønsker seg gjennom aksje-handel. Romantikken mellom Tracy og Jonny gjenopplives.

Men når Tracy besøker Jonnys påståtte arbeidsplass, oppdager hun at Jonny har løyet for henne, og faktisk ikke er ansatt som aksjemegler likevel. Jonny blir involvert i narkotika-salg sammen med broren sin Ray. Tracy velger også å bli involvert. Hun tror dette er den eneste muligheten for å skaffe den finansieringen hun behøver, for å begynne som fast partner i video-butikken. Men når de forsøker å gjennomføre avtalen, ender alt sammen i tragedie.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «ANDREW UPTON». University of Sydney. Besøkt 6. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]