Verdensrekorder i vektløfting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Piktogram.

Dette er en liste over verdensrekorder i vektløfting for disipliner som inngår i olympiske leker. Det registreres rekorder i hver vektklasse for løftene rykk, støt og sammenlagt for begge løftene.

Verdensrekorder menn[rediger | rediger kilde]

Disiplin Vekt Navn Nasjon Dato Sted
-56 kg Rykk 139 kg Wu Jingbao Kina 2015-11-21 Houston
Støt 171 kg Om Yun-chol Nord-Korea 2015-11-21 Houston
Sammenlagt 305 kg Halil Mutlu Tyrkia 2000-09-16 Sydney
-62 kg Rykk 154 kg Un Guk Kim Nord-Korea 2014-09-21 Incheon
Støt 183 kg Chen Lijun Folkerepublikken Kina 2015-11-22 Houston
Sammenlagt 333 kg Chen Lijun Folkerepublikken Kina 2015-11-22 Houston
-69 kg Rykk 166 kg Hui Liao Folkerepublikken Kina 2014-11-10 Almaty
Støt 198 kg Hui Liao Folkerepublikken Kina 2013-10-23 Wroclaw
Sammenlagt 359 kg Hui Liao Folkerepublikken Kina 2014-11-10 Almaty
-77 kg Rykk 177 kg Lu Xiaojun Folkerepublikken Kina 2016-08-10 Rio de Janeiro
Støt 214 kg Nijat Rahimov Kasakhstan 2016-08-10 Rio de Janeiro
Sammenlagt 380 kg Lu Xiaojun Folkerepublikken Kina 2013-10-24 Wroclaw
-85 kg Rykk 187 kg Andrei Rybakou Hviterussland 2007-09-22 Chiang Mai
Støt 220 kg Kianoush Rostami Iran 2016-05-31 Fajr
Sammenlagt 395 kg Kianoush Rostami Iran 2016-05-31 Fajr
-94 kg Rykk 188 kg Akakios Kakiasvilis Hellas 1999-11-27 Athen
Støt 233 kg Ilya Ilyin Kasakhstan 2012-08-04 London
Sammenlagt 418 kg Ilya Ilyin Kasakhstan 2012-08-04 London
-105 kg Rykk 200 kg Andrei Aramnau Hviterussland 2008-08-18 Beijing
Støt 246 kg Ilya Ilyin Kasakhstan 2015-12-12 Grozy
Sammenlagt 437 kg Ilya Ilyin Kasakhstan 2015-12-12 Grozy
+105 kg Rykk 216 kg Behdad Salimi Iran 2016

17-08

Rio de Janeiro
Støt 263 kg Hossein Rezazadeh Iran 2004-08-25 Athen
Sammenlagt 472 kg Hossein Rezazadeh Iran 2000-09-26 Sydney

Verdensrekorder kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Kroppsvekt Navn Nasjon Dato Sted
-48 kg Rykk 098 kg Yang Lian Folkerepublikken Kina 2006-10-01 Santo Domingo
Støt 121 kg Nurcan Taylan Tyrkia 210-09-17 Antalya
Sammenlagt 217 kg Yang Lian Folkerepublikken Kina 2006-10-01 Santo Domingo
-53 kg Rykk 104 kg Zulfiya Chinshanlo Kasakhstan 2014-11-10 Almaty
Støt 132 kg Zulfiya Chinshanlo Kasakhstan 2014-09-21 Incheon
Sammenlagt 233 kg Hsu Shu-Ching Taiwan 2014-09-21 Incheon
-58 kg Rykk 111 kg Chen Yanqing Folkerepublikken Kina 2006-12-03 Doha
Støt 141 kg Qiu Honmei Folkerepublikken Kina 2007-04-23 Tai'an
Sammenlagt 251 kg Chen Yanqing Folkerepublikken Kina 2006-12-03 Doha
-63 kg Rykk 117 kg Svetlana Tsarukaeva Russland 2011-11-08 Paris
Støt 145 kg Lin Tzu Chi Taiwan 2014-09-23 Incheon
Sammenlagt 261 kg Tzu Chi Taiwan 2014-09-23 Incheon
-69 kg Rykk 128 kg Liu Chunhong Folkerepublikken Kina 2008-08-13 Beijing
Støt 158 kg Liu Chunhong Folkerepublikken Kina 2008-08-13 Beijing
Sammenlagt 286 kg Liu Chunhong Folkerepublikken Kina 2008-08-13 Beijing
-75 kg Rykk 135 kg Natalya ZABOLOTNAYA Russland 2011-12-17 Belgorod
Støt 164 kg Un Ju Kim Nord-Korea 2014-09-25 Incheon
Sammenlagt 296 kg Natalya ZABOLOTNAYA Russland 2011-12-17 Belgorod
+75 kg Rykk 155 kg Tatiana Kashirina Russland 2014-11-16 Almaty
Støt 193 kg Tatiana Kashirina Russland 2014-11-16 Almaty
Sammenlagt 348 kg Tatiana Kashirina Russland 2014-11-16 Almaty

Referanser[rediger | rediger kilde]