Liste over presidentene for Saarlands landdag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Presidenten for Saarlands landdag er leder for delstatens parlament.

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
Saarland Saargebiet 1922–1935
Vorsitzender des Landesrates
1. Landesrat No image.png Bartholomäus Koßmann [a][1]
(1883–1952)
19. juli 1922–23. mars 1924 Zentrum
2.–4. Landesrat No image.png Peter Scheuer [a]
(1882–1944)
24. mars 1924–28. februar 1935 Zentrum
Saarland Saarland 1947–1956
Präsident der gesetzgebenden Versammlung des Saarlandes
President for Saarlands lovgivende forsamling
Lovgivende forsamling Hoffmann Johannes 1.JPG Johannes Hoffmann
(1890–1967)
14. oktober 1947–15. desember 1947 CVP
Landtagspräsident
Landdagspresident
1.–2. valgperiode No image.png Peter Zimmer
(1887–1970)
15. desember 1947–1. januar 1956 SPS
3. valgperiode No image.png Heinrich Schneider
(1907–1974)
2. januar 1956–13. desember 1956 DPS
Saarland Saarland 1957–
Landtagspräsident
Landdagspresident
3. valgperiode No image.png Wilhelm Kratz
(1905–1986)
Fungerende president
(Landdagens visepresident)
13. desember 1956–18. mars 1957 CDU
No image.png Wilhelm Kratz
(1905–1986)
18. mars 1957–26. februar 1959 CDU
No image.png Julius von Lautz
(1903–1980)
26. februar 1959–30. april 1959 CDU
No image.png Paul Simonis
(1912–1996)
Fungerende president
(Landdagens visepresident)
30. april 1959–4. november 1959 FDP
No image.png Alfons Dawo
(1895–1968)
4. november 1959–2. januar 1961 CDU
4. valgperiode No image.png Josef Schmitt
(1921–1996)
3. januar 1961–31. desember 1965 CDU
5.–6. valgperiode No image.png Hans Maurer
(1913–1974)
3. februar 1966–13. oktober 1974
(døde)
CDU
6. valgperiode No image.png Rudolf Recktenwald
(1920–2010)
Fungerende president
(Landdagens visepresident)
13. oktober 1974–6. november 1974 SPD
No image.png Franz Schneider
(1920–1985)
6. november 1974–13. juli 1975 CDU
7. valgperiode Schnur Ludwig 1.jpg Ludwig Schnur
(1909–1997)
14. juli 1975–20. mai 1980 CDU
8.–10. valgperiode Herold Albrecht.jpg Albrecht Herold
(1929–)
21. mai 1980–9. november 1994 SPD
11. valgperiode No image.png Hans Kasper
(1939–)
9. november 1994–28. september 1999 SPD
12.–15. valgperiode Ley Hans.JPG Hans Ley
(1954–2015)
29. september 1999–16. juli 2015
(døde)
CDU
15. valgperiode Isolde Ries-7062.jpg Isolde Ries
(1956–)
Fungerende president
(Landdagens visepresident)
16. juli 2015–11. november 2015 SPD
15.–16. valgperiode Klaus Meiser-7471.jpg Klaus Meiser
(1954–)
11. november 2015–12. februar 2018
(fratrådte)
CDU
16. valgperiode Isolde Ries-7062.jpg Isolde Ries
(1956–)
Fungerende president
(Landdagens visepresident)
12. februar 2018–1. mars 2018 SPD
No image.png Stephan Toscani
(1967–)
1. mars 2018–25. april 2022 CDU
17. valgperiode No image.png Heike Becker
(1976–)
25. april 2022– SPD

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Formannen ble ikke valgt av Landesrat, men utpekt av Regjeringskommisjonen, som var utnevnt av Folkeforbundet. Koßmann var ikke engang valgt som medlem av Landesrat.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sander, Michael. «Die Anfänge der Sozialdemokratie an der Saar». Solidarisch und stark. SPD-Landtagsfraktion. Besøkt 23. januar 2018. 

Kilder[rediger | rediger kilde]