Liste over ordførere i Horten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over ordførere i Horten viser navn, parti og funksjonsperiode for ordførere og varaordførere i Horten kommune fra opprettelsen av ladestedet i 1858 til i dag, inkludert perioden da kommunens navn var Borre (1988–2002).

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Startår Sluttår Ordfører Parti Viseordfører
1858 1859 Garnisonsprest Honoratus Halling Arsenalforvalter Christopher Gundersen
1859 1865 Kaptein Christian Torber Hegge Geelmuyden (senere kommandør) - Arsenalforvalter Christopher Gundersen
1866 1867 Major Paul Lemvig Thrane (senere oberstløytnant) - Løytnant Johan Koren
1868 1868 Løytnant Johan Koren (senere statsråd og admiral) - Kaptein Jacob Lerche Johansen
1869 1869 Kaptein Jacob Lerche Johansen (senere statsråd) - Løytnant Johan Koren
1870 1873 Arsenalforvalter Christopher Gundersen - Løytnant Johan Koren
1874 1875 Kommandør Einar Torkel Christian Tambeskjelver Rosenquist - Arsenalforvalter Christopher Gundersen
1876 1876 Kommandør Christian Torber Hegge Geelmuyden - Kaptein Christian Wilhelm Wisbech
1876 1876 Kommandør Henrik Jakob Müller (valgt 24/8) - Kaptein Christian Wilhelm Wisbech
1877 1877 Kommandør Einar Torkel Christian Tambeskjelver Rosenquist - Kaptein Christian Wilhelm Wisbech
1878 1878 Kaptein Christian Wilhelm Wisbech - Kommandør Einar Torkel Christian Tambeskjelver Rosenquist
1879 1879 Kommandør Einar Torkel Christian Tambeskjelver Rosenquist - Premierløytnant Christian Magnus Falsen
1880 1881 Kaptein Christian Wilhelm Wisbech - Kommandør Einar Torkel Christian Tambeskjelver Rosenquist
1882 1884 Premierløytnant Christian Magnus Falsen H [1] Kaptein Johan Koren
1885 1885 Premierløytnant Christian Magnus Falsen H Ingeniørkaptein Georg Ferdinand Vedeler
1886 1887 Premierløytnant Christian Magnus Falsen H Skibsbyggmester J. Jensen
1888 1888 Premierløytnant Christian Magnus Falsen H Adjunkt Jonas Severin Rasmussen, Postmester Laurits Kristian Hiorth
1889 1889 Premierløytnant Christian Magnus Falsen H Dosent Jonas Severin Rasmussen
1890 1890 Dosent Jonas Severin Rasmussen (senere telegrafdirektør) H Premierløytnant Gabriel Cappelen Mørch, Overrettssakfører Christian Juel Sandberg Randers
1891 1891 Dosent Jonas Severin Rasmussen (senere telegrafdirektør) H Premierløytnant Gabriel Cappelen Mørch, Losoldermann Oskar Wilhelm Eugen Storm
1892 1892 Telegrafdirektør Jonas Severin Rasmussen H Premierløytnant Urban Jacob Rasmus Børresen (senere admiral)
1892 1892 Premierløytnant Gabriel Cappelen Mørch (fra 2/12) H Premierløytnant Urban Jacob Rasmus Børresen
1893 1893 Premierløytnant Gabriel Cappelen Mørch H Premierløytnant Urban Jacob Rasmus Børresen, Losoldermann Oskar Wilhelm Eugen Storm
1894 1895 Losoldermann Oskar Wilhelm Eugen Storm V Kjøpmann Olaus Hansen Sollie
1896 1898 Losoldermann Oskar Wilhelm Eugen Storm V Dosent John Utheim
1899 1899 Dosent John Utheim (senere amtmann) V Kjøpmann Olaus Hansen Sollie
1900 1900 Dosent John Utheim V Kommandørkaptein Gabriel Cappelen Mørch, Skipsbyggermester Harald Hjalmar Hansen
1901 1901 Dosent John Utheim V Skipsbyggermester Harald Hjalmar Hansen
1902 1902 Kommandørkaptein Aasmund Frisak H Amtmann John Utheim
1903 1904 Kommandørkaptein Aasmund Frisak H Skipsbyggermester Harald Hjalmar Hansen
1905 1906 Kjøpmann Hagbart Henriksen - Kaptein Otto Georg Enger
1907 1910 Kaptein Otto Georg Enger V
1914 1915 Snekker Karl Johan Knudsen Ap
1916 1916 Kaptein Otto Georg Enger V
1917 1918 Snekker Karl Johan Knudsen Ap Metalldreier Syver Knudsen Thorsæt
1919 1940 Bokhandler Hans Johan Sollie H
1945 1945 Bokhandler Hans Johan Sollie H
1945 1967 Paul Bentsen Ap
1968 1975 Adjunkt Ragnar Heitun Ap
1976 1977 Selvstendig næringsdrivende Finn Harder Johannesen H Lektor Johannes Synnes
1978 1979 Lektor Johannes Synnes KrF
1980 1983 Adjunkt Ragnar Heitun Ap Bygningsarbeider Jørgen Hårek Kosmo
1984 1985 Bygningsarbeider Jørgen Hårek Kosmo Ap Logistikkmedarbeider Ove Bjørkavåg
1985 1987 Logistikkmedarbeider Ove Bjørkavåg Ap
1988 1999 Selvstendig næringsdrivende Jon Edvard Brække H
1999 2011 Lektor Nils Henning Hontvedt Ap Gunnar Rio
2011 2015 Fengselsbetjent Børre Tommy Jacobsen H Freddy Martinsen
2015 2015 Stabs- og eiendomssjef Finn-Øyvind Langfjell (fra 27.03 til 19.10) H Freddy Martinsen
2015 - Are Karlsen Ap Gårdbruker Ivar Andreassen

Merknader[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Horten Høyre ble etablert i 1883 og Christian Magnus Falsen gikk da inn i Høyre.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  • Borreminne Årsskrift for Borre Historielag
  • Beck, Johan: Horten – kort omrids af stedets historie, 1911
  • Helberg, Leif: Høire i Vestfold : fra omkring 1870 til 1958, 1958
  • Gjengangeren Arbeiderpartiet 100 år i Horten
  • Horten Tekniske Skole, 75 års biografisk jubileums-festskrift: Horten tekniske skole, 1855-1930, 1930