Liste over olympiske medaljevinnere i badminton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over olympiske medaljevinnere i badminton inneholder samtlige badmintonspillere som har tatt en olympisk medalje i badminton.

Menn[rediger | rediger kilde]

Singel[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona Flag of Indonesia.svg Alan Budikusuma (INA) Flag of Indonesia.svg Ardy Wiranata (INA) Flag of Denmark.svg Thomas Stuer-Lauridsen (DEN)
Flag of Indonesia.svg Hermawan Susanto (INA)
1996 Atlanta Flag of Denmark.svg Poul-Erik Høyer Larsen (DEN) Flag of the People's Republic of China.svg Dong Jiong (CHN) Flag of Malaysia.svg Rashid Sidek (MAS)
2000 Sydney Flag of the People's Republic of China.svg Ji Xinpeng (CHN) Flag of Indonesia.svg Hendrawan (INA) Flag of the People's Republic of China.svg Xia Xuanze (CHN)
2004 Athen Flag of Indonesia.svg Taufik Hidayat (INA) Flag of South Korea.svg Shon Seung-mo (KOR) Flag of Indonesia.svg Sony Dwi Kuncoro (INA)
2008 Beijing Flag of the People's Republic of China.svg Lin Dan (CHN) Flag of Malaysia.svg Lee Chong Wei (MAS) Flag of the People's Republic of China.svg Chen Jin (CHN)
2012 London Flag of the People's Republic of China.svg Lin Dan (CHN) Flag of Malaysia.svg Lee Chong Wei (MAS) Flag of the People's Republic of China.svg Chen Long (CHN)
2016 Rio de Janeiro

Dobbel[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona Flag of South Korea.svg Kim Moon-soo
og Park Joo-bong (KOR)
Flag of Indonesia.svg Rudy Gunawan
og Eddy Hartono (INA)
Flag of the People's Republic of China.svg Li Yongbo
og Tian Bingyi (CHN)
Flag of Malaysia.svg Razif Sidek
og Jalani Sidek (MAS)
1996 Atlanta Flag of Indonesia.svg Rexy Mainaky
og Ricky Subagja (INA)
Flag of Malaysia.svg Cheah Soon Kit
og Yap Kim Hock (MAS)
Flag of Indonesia.svg Antonius Ariantho
og Denny Kantono (INA)
2000 Sydney Flag of Indonesia.svg Tony Gunawan
og Cogra Wijaya (INA)
Flag of South Korea.svg Lee Dong-soo
og Yoo Yong-sung (KOR)
Flag of South Korea.svg Ha Tae-kwon
og Kim Dong-moon (KOR)
2004 Athen Flag of South Korea.svg Ha Tae-kwon
og Kim Dong-moon (KOR)
Flag of South Korea.svg Lee Dong-soo
og Yoo Yong-sung (KOR)
Flag of Indonesia.svg Eng Hian
og Flogy Limpele (INA)
2008 Beijing Flag of Indonesia.svg Markis Kido
og Hendra Setiawan (INA)
Flag of the People's Republic of China.svg Cai Yun
og Fu Haifeng (CHN)
Flag of South Korea.svg Hwang Ji-man
og Lee Jae-jin (KOR)
2012 London Flag of the People's Republic of China.svg Cai Yun
og Fu Haifeng (CHN)
Flag of Denmark.svg Mathias Boe
og Carsten Mogensen (DEN)
Flag of South Korea.svg Jung Jae-sung
og Lee Yong-dae (KOR)
2016 Rio de Janeiro

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Singel[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona Flag of Indonesia.svg Susi Susanti (INA) Flag of South Korea.svg Bang Soo-hyun (KOR) Flag of the People's Republic of China.svg Huang Hua (CHN)
Flag of the People's Republic of China.svg Tang Jiuhong (CHN)
1996 Atlanta Flag of South Korea.svg Bang Soo-hyun (KOR) Flag of Indonesia.svg Mia Audina (INA) Flag of Indonesia.svg Susi Susanti (INA)
2000 Sydney Flag of the People's Republic of China.svg Gong Zhichao (CHN) Flag of Denmark.svg Camilla Martin (DEN) Flag of the People's Republic of China.svg Ye Zhaoying (CHN)
2004 Athen Flag of the People's Republic of China.svg Zhang Ning (CHN) Flag of the Netherlands.svg Mia Audina (NED) Flag of the People's Republic of China.svg Zhou Mi (CHN)
2008 Beijing Flag of the People's Republic of China.svg Zhang Ning (CHN) Flag of the People's Republic of China.svg Xie Xingfang (CHN) Flag of Indonesia.svg Maria Kristin Yulianti (INA)
2012 London Flag of the People's Republic of China.svg Li Xuerui (CHN) Flag of the People's Republic of China.svg Wang Yihan (CHN) Flag of India.svg Saina Nehwal (IND)
2016 Rio de Janeiro

Dobbel[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona Flag of South Korea.svg Chung So-young
og Hwang Hye-young (KOR)
Flag of the People's Republic of China.svg Guan Weizhen
og Nong Qunhua (CHN)
Flag of South Korea.svg Gil Young-ah
og Shim Eun-jung (KOR)
Flag of the People's Republic of China.svg Lin Yanfen
og Yao Fen (CHN)
1996 Atlanta Flag of the People's Republic of China.svg Ge Fei
og Gu Jun (CHN)
Flag of South Korea.svg Gil Young-ah
og Jang Hye-ock (KOR)
Flag of the People's Republic of China.svg Qin Yiyuan
og Tang Yongshu (CHN)
2000 Sydney Flag of the People's Republic of China.svg Ge Fei
og Gu Jun (CHN)
Flag of the People's Republic of China.svg Huang Nanyan
og Yang Wei (CHN)
Flag of the People's Republic of China.svg Gao Ling
og Qin Yiyuan (CHN)
2004 Athen Flag of the People's Republic of China.svg Yang Wei
og Zhang Jiewen (CHN)
Flag of the People's Republic of China.svg Gao Ling
og Huang Sui (CHN)
Flag of South Korea.svg Lee Kyung-won
og Ra Kyung-min (KOR)
2008 Beijing Flag of the People's Republic of China.svg Du Jing
og Yu Yang (CHN)
Flag of South Korea.svg Lee Hyo-jung
og Lee Kyung-won (KOR)
Flag of the People's Republic of China.svg Wei Yili
og Zhang Yawen (CHN)
2012 London Flag of the People's Republic of China.svg Tian Qing
og Zhao Yunlei (CHN)
Flag of Japan.svg Mizuki Fujii
og Reika Kakiiwa (JPN)
Flag of Russia.svg Valeria Sorokina
og Nina Vislova (RUS)
2016 Rio de Janeiro

Mixed doubles[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta Flag of South Korea.svg Gil Young-ah
og Kim Dong-moon (KOR)
Flag of South Korea.svg Park Joo-bong
og Ra Kyung-min (KOR)
Flag of the People's Republic of China.svg Liu Jianjun
og Sun Man (CHN)
2000 Sydney Flag of the People's Republic of China.svg Gao Ling
og Zhang Jun (CHN)
Flag of Indonesia.svg Tri Kusharjanto
og Minarti Timur (INA)
Flag of the United Kingdom.svg Simon Archer
og Joanne Goode (GBR)
2004 Athen Flag of the People's Republic of China.svg Gao Ling
og Zhang Jun (CHN)
Flag of the United Kingdom.svg Gail Emms
og Nathan Robertson (GBR)
Flag of Denmark.svg Jens Eriksen
og Mette Schjoldager (DEN)
2008 Beijing Flag of South Korea.svg Lee Hyo-jung
og Lee Yong-dae (KOR)
Flag of Indonesia.svg Lilyana Natsir
og Nova Widianto (INA)
Flag of the People's Republic of China.svg He Hanbin
og Yu Yang (CHN)
2012 London Flag of the People's Republic of China.svg Zhang Nan
og Zhao Yunlei (CHN)
Flag of the People's Republic of China.svg Xu Chen
og Ma Jin (CHN)
Flag of Denmark.svg Joachim Fischer Nielsen
og Christinna Pedersen (DEN)
2016 Rio de Janeiro

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]