Liste over nummererte småplaneter/8401–8500

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er Liste over nummererte småplaneter/8401–8500. For å gå til den fulle listen, se Liste over nummererte småplaneter.
Navn Overgangsnavn Oppdagelsesdato Oppdagelsessted Oppdager(e)
8401 Assirelli 1994 DA 16. februar 1994 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
(8402) 1994 GH9 1994 GH9 11. april 1994 Palomar E.F. Helin
8403 Minorushimizu 1994 JG 6. mai 1994 Oizumi T. Kobayashi
8404 - 1995 AN 1. januar 1995 Catalina Station T.B. Spahr
8405 Asbolus 1995 GO 5. april 1995 Spacewatch Spacewatch
8406 Iwaokusano 1995 HJ 20. april 1995 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8407 Houlahan 1995 ON 25. juli 1995 Prescott P.G. Comba
8408 Strom 1995 SX12 18. september 1995 Kitt Peak Spacewatch
8409 Valentaugustus 1995 WB43 28. november 1995 Socorro R. Weber
8410 Hiroakiohno 1996 QZ1 24. august 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8411 Celso 1996 TO 3. oktober 1996 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
(8412) 1996 TM6 1996 TM6 7. oktober 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8413 Kawakami 1996 TV10 9. oktober 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8414 Atsuko 1996 TW10 9. oktober 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
(8415) 1996 UT 1996 UT 16. oktober 1996 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8416 Okada 1996 VB8 3. november 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8417 Lancetaylor 1996 VG8 7. november 1996 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8418 Mogamigawa 1996 VS30 10. november 1996 Nanyo T. Okuni
8419 Terumikazumi 1996 VK38 7. november 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8420 Angrogna 1996 WQ 17. november 1996 Prescott P.G. Comba
8421 Montanari 1996 XA9 2. desember 1996 Bologna Osservatorio San Vittore
8422 Mohorovičıć 1996 XJ26 5. desember 1996 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8423 Macao 1997 AO22 11. januar 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8424 Toshitsumita 1997 CP 1. februar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8425 Zirankexuejijin 1997 CJ29 14. februar 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8426) 1997 ST 1997 ST 16. september 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
(8427) 1997 TH17 1997 TH17 6. oktober 1997 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8428 Okiko 1997 VJ8 3. november 1997 Geisei T. Seki
(8429) 1997 YK4 1997 YK4 23. desember 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8430 Florey 1997 YB5 25. desember 1997 Woomera F.B. Zoltowski
8431 Haseda 1997 YQ13 31. desember 1997 Oizumi T. Kobayashi
8432 Tamakasuga 1997 YD18 27. desember 1997 Kuma Kogen A. Nakamura
8433 Brachyrhynchus 2561 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8434 Columbianus 6571 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8435 Anser 6643 P-L 26. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8436 Leucopsis 2259 T-1 25. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8437 Bernicla 3057 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8438 Marila 4825 T-1 13. mai 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8439 Albellus 2034 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8440 Wigeon 1017 T-3 17. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8441 Lapponica 4008 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8442 Ostralegus 4237 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8443 Svecica 4343 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8444 Popovich 1969 TR1 8. oktober 1969 Nauchnij L.I. Chernykh
8445 Novotroitskoe 1973 QG2 31. august 1973 Nauchnij T.M. Smirnova
8446 Tazieff 1973 SB6 28. september 1973 Nauchnij N.S. Chernykh
8447 Cornejo 1974 OE 16. juli 1974 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
8448 Belyakina 1976 UT1 26. oktober 1976 Nauchnij T.M. Smirnova
8449 Maslovets 1977 EO1 13. mars 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8450 Egorov 1977 QL1 19. august 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8451 Gaidai 1977 RY6 11. september 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8452 Clay 1978 WB 27. november 1978 Harvard Observatory Harvard Observatory
(8453) 1981 EQ 1981 EQ 1. mars 1981 La Silla H. Debehogne, G. DeSanctis
(8454) 1981 EG1 1981 EG1 5. mars 1981 La Silla H. Debehogne, G. DeSanctis
(8455) 1981 ER6 1981 ER6 6. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8456) 1981 EJ7 1981 EJ7 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8457) 1981 EO8 1981 EO8 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8458) 1981 EY9 1981 EY9 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8459) 1981 EQ18 1981 EQ18 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8460) 1981 EP19 1981 EP19 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8461) 1981 EC21 1981 EC21 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8462) 1981 ED22 1981 ED22 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8463) 1981 EM27 1981 EM27 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8464) 1981 EF28 1981 EF28 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8465) 1981 EQ31 1981 EQ31 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8466) 1981 EV34 1981 EV34 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8467) 1981 ES35 1981 ES35 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8468) 1981 EA40 1981 EA40 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
(8469) 1981 TZ 1981 TZ 5. oktober 1981 Anderson Mesa N.G. Thomas
8470 Dudinskaya 1982 SA4 17. september 1982 Nauchnij N.S. Chernykh
8471 Obrant 1983 RX4 5. september 1983 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8472 Tarroni 1983 TC 12. oktober 1983 Bologna Osservatorio San Vittore
(8473) 1984 SS5 1984 SS5 21. september 1984 La Silla H. Debehogne
8474 Rettig 1985 GA1 15. april 1985 Anderson Mesa E. Bowell
8475 Vsevoivanov 1985 PC2 13. august 1985 Nauchnij N.S. Chernykh
(8476) 1986 QT2 1986 QT2 28. august 1986 La Silla H. Debehogne
8477 Andrejkiselev 1986 RF7 6. september 1986 Nauchnij L.V. Zhuravleva
(8478) 1987 DO6 1987 DO6 23. februar 1987 La Silla H. Debehogne
(8479) 1987 HD2 1987 HD2 29. april 1987 Kleť A. Mrkos
(8480) 1987 RD1 1987 RD1 13. september 1987 La Silla H. Debehogne
8481 - 1988 LH 14. juni 1988 Lake Tekapo A.C. Gilmore, P.M. Kilmartin
8482 - 1988 RA11 14. september 1988 Cerro Tololo S.J. Bus
8483 - 1988 SY1 16. september 1988 Cerro Tololo S.J. Bus
8484 - 1988 VM2 10. november 1988 Yorii M. Arai, H. Mori
8485 Satoru 1989 FL 29. mars 1989 Geisei T. Seki
(8486) 1989 QV 1989 QV 26. august 1989 Siding Spring R.H. McNaught
8487 - 1989 SQ 29. september 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8488 d'Argens 1989 SR1 26. september 1989 La Silla E.W. Elst
8489 Boulder 1989 TA3 7. oktober 1989 La Silla E.W. Elst
8490 - 1989 TU10 4. oktober 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8491 Joelle-gilles 1989 YL5 28. desember 1989 Haute Provence E.W. Elst
8492 Kikuoka 1990 BZ 21. januar 1990 Geisei T. Seki
8493 Yachibozu 1990 BY1 30. januar 1990 Kushiro M. Matsuyama, K. Watanabe
8494 Edpatvega 1990 OT4 25. juli 1990 Palomar H.E. Holt
(8495) 1990 QV1 1990 QV1 22. august 1990 Palomar H.E. Holt
8496 Jandlsmith 1990 QO3 16. august 1990 Harvard Observatory Oak Ridge Observatory
(8497) 1990 RE7 1990 RE7 13. september 1990 La Silla H. Debehogne
8498 Ufa 1990 RM17 15. september 1990 Nauchnij L.V. Zhuravleva
(8499) 1990 SC13 1990 SC13 22. september 1990 La Silla H. Debehogne
8500 Hori 1990 TU 10. oktober 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe
... Forrige · Liste over nummererte småplaneter · Neste ...


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]