Liste over nummererte småplaneter/2801–2900

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er Liste over nummererte småplaneter/2801–2900. For å gå til den fulle listen, se Liste over nummererte småplaneter.
Navn Overgangsnavn Oppdagelsesdato Oppdagelsessted Oppdager(e)
2801 Huygens 1935 SU1 28. september 1935 Johannesburg H. van Gent
2802 Weisell 1939 BU 19. januar 1939 Turku Y. Väisälä
2803 Vilho 1940 WG 29. november 1940 Turku L. Oterma
2804 Yrjö 1941 HF 19. april 1941 Turku L. Oterma
2805 Kalle 1941 UM 15. oktober 1941 Turku L. Oterma
2806 Graz 1953 GG 7. april 1953 Heidelberg K. Reinmuth
2807 Karl Marx 1969 TH6 15. oktober 1969 Nauchnij L.I. Chernykh
2808 Belgrano 1976 HS 23. april 1976 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
2809 Vernadskij 1978 QW2 31. august 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
2810 Lev Tolstoj 1978 RU5 13. september 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
2811 Střemchoví 1980 JA 10. mai 1980 Kleť A. Mrkos
2812 Scaltriti 1981 FN 30. mars 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2813 Zappalà 1981 WZ 24. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2814 Vieira 1982 FA3 18. mars 1982 La Silla H. Debehogne
2815 Soma 1982 RL 15. september 1982 Anderson Mesa E. Bowell
2816 Pien 1982 SO 22. september 1982 Anderson Mesa E. Bowell
2817 Perec 1982 UJ 17. oktober 1982 Anderson Mesa E. Bowell
2818 Juvenalis 2580 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2819 Ensor 1933 UR 20. oktober 1933 Uccle E. Delporte
2820 Iisalmi 1942 RU 8. september 1942 Turku Y. Väisälä
2821 Slávka 1978 SQ 24. september 1978 Kleť Z. Vávrová
2822 Sacajawea 1980 EG 14. mars 1980 Anderson Mesa E. Bowell
2823 van der Laan 2010 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2824 Franke 1934 CZ 4. februar 1934 Heidelberg K. Reinmuth
2825 Crosby 1938 SD1 19. september 1938 Johannesburg C. Jackson
2826 Ahti 1939 UJ 18. oktober 1939 Turku Y. Väisälä
2827 Vellamo 1942 CC 11. februar 1942 Turku L. Oterma
2828 Iku-Turso 1942 DL 18. februar 1942 Turku L. Oterma
2829 Bobhope 1948 PK 9. august 1948 Johannesburg E.L. Johnson
2830 Greenwich 1980 GA 14. april 1980 Anderson Mesa E. Bowell
2831 Stevin 1930 SZ 17. september 1930 Johannesburg H. van Gent
2832 Lada 1975 EC1 6. mars 1975 Nauchnij N.S. Chernykh
2833 Radishchev 1978 PC4 9. august 1978 Nauchnij L.I. Chernykh, N.S. Chernykh
2834 Christy Carol 1980 TB4 9. oktober 1980 Palomar C.S. Shoemaker
2835 Ryoma 1982 WF 20. november 1982 Geisei T. Seki
2836 Sobolev 1978 YQ 22. desember 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
2837 Griboedov 1971 TJ2 13. oktober 1971 Nauchnij L.I. Chernykh
2838 Takase 1971 UM1 26. oktober 1971 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek
2839 Annette 1929 TP 5. oktober 1929 Flagstaff C.W. Tombaugh
2840 Kallavesi 1941 UP 15. oktober 1941 Turku L. Oterma
2841 Puijo 1943 DM 26. februar 1943 Turku L. Oterma
2842 Unsöld 1950 OD 25. juli 1950 Brooklyn Universitetet i Indiana
2843 Yeti 1975 XQ 7. desember 1975 Zimmerwald P. Wild
2844 Hess 1981 JP 3. mai 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2845 Franklinken 1981 OF 26. juli 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2846 Ylppö 1942 CJ 12. februar 1942 Turku L. Oterma
2847 Parvati 1959 CC1 1. februar 1959 Flagstaff LONEOS
2848 ASP 1959 VF 8. november 1959 Brooklyn Universitetet i Indiana
2849 Shklovskij 1976 GN3 1. april 1976 Nauchnij N.S. Chernykh
2850 Mozhaiskij 1978 TM7 2. oktober 1978 Nauchnij L.V. Zhuravleva
2851 Harbin 1978 UQ2 30. oktober 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
2852 Declercq 1981 QU2 23. august 1981 La Silla H. Debehogne
2853 Harvill 1963 RG 14. september 1963 Brooklyn Universitetet i Indiana
2854 Rawson 1964 JE 6. mai 1964 Cordoba D. McLeish
2855 Bastian 1931 TB2 10. oktober 1931 Heidelberg K. Reinmuth
2856 Röser 1933 GB 14. april 1933 Heidelberg K. Reinmuth
2857 NOT 1942 DA 17. februar 1942 Turku L. Oterma
2858 Carlosporter 1975 XB 1. desember 1975 Cerro El Roble C. Torres, S. Barros
2859 Paganini 1978 RW1 5. september 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
2860 Pasacentennium 1978 TA 8. oktober 1978 Palomar E.F. Helin
2861 Lambrecht 1981 VL2 3. november 1981 Tautenburg Observatory F. Börngen, K. Kirsch
2862 Vavilov 1977 JP 15. mai 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
2863 Ben Mayer 1981 QG2 30. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2864 Soderblom 1983 AZ 12. januar 1983 Anderson Mesa B.A. Skiff
2865 Laurel 1935 OK 31. juli 1935 Johannesburg C. Jackson
2866 Hardy 1961 TA 7. oktober 1961 Uccle S.J. Arend
2867 Šteins 1969 VC 4. november 1969 Nauchnij N.S. Chernykh
2868 Upupa 1972 UA 30. oktober 1972 Zimmerwald P. Wild
2869 Nepryadva 1980 RM2 7. september 1980 Nauchnij N.S. Chernykh
2870 Haupt 1981 LD 4. juni 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2871 Schober 1981 QC2 30. august 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2872 Gentelec 1981 RU 5. september 1981 Harvard Observatory Oak Ridge Observatory
2873 Binzel 1982 FR 28. mars 1982 Anderson Mesa E. Bowell
2874 Jim Young 1982 TH 13. oktober 1982 Anderson Mesa E. Bowell
2875 Lagerkvist 1983 CL 11. februar 1983 Anderson Mesa E. Bowell
2876 Aeschylus 6558 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2877 Likhachev 1969 TR2 8. oktober 1969 Nauchnij L.I. Chernykh
2878 Panacea 1980 RX 7. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
2879 Shimizu 1932 CB1 14. februar 1932 Heidelberg K. Reinmuth
2880 Nihondaira 1983 CA 8. februar 1983 Geisei T. Seki
2881 Meiden 1983 AA1 12. januar 1983 Anderson Mesa B.A. Skiff
2882 Tedesco 1981 OG 26. juli 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2883 Barabashov 1978 RG6 13. september 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
2884 Reddish 1981 ES22 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
2885 Palva 1939 TC 7. oktober 1939 Turku Y. Väisälä
2886 Tinkaping 1965 YG 20. desember 1965 Nanking Purple Mountain Observatory
2887 Krinov 1977 QD5 22. august 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
2888 Hodgson 1982 TO 13. oktober 1982 Anderson Mesa E. Bowell
2889 Brno 1981 WT1 17. november 1981 Kleť A. Mrkos
2890 Vilyujsk 1978 SY7 26. september 1978 Nauchnij L.V. Zhuravleva
2891 McGetchin 1980 MD 18. juni 1980 Palomar C.S. Shoemaker
2892 Filipenko 1983 AX2 13. januar 1983 Nauchnij L.G. Karachkina
2893 Peiroos 1975 QD 30. august 1975 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
2894 Kakhovka 1978 SH5 27. september 1978 Nauchnij L.I. Chernykh
2895 Memnon 1981 AE1 10. januar 1981 Anderson Mesa N.G. Thomas
2896 Preiss 1931 RN 15. september 1931 Heidelberg K. Reinmuth
2897 Ole Römer 1932 CK 5. februar 1932 Heidelberg K. Reinmuth
2898 Neuvo 1938 DN 20. februar 1938 Turku Y. Väisälä
2899 Runrun Shaw 1964 TR2 8. oktober 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
2900 Luboš Perek 1972 AR 14. januar 1972 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek
... Forrige · Liste over nummererte småplaneter · Neste ...


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]