Liste over nummererte småplaneter/1701–1800

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er Liste over nummererte småplaneter/1701–1800. For å gå til den fulle listen, se Liste over nummererte småplaneter.
Navn Overgangsnavn Oppdagelsesdato Oppdagelsessted Oppdager(e)
1701 Okavango 1953 NJ 6. juli 1953 Johannesburg J. Churms
1702 Kalahari A924 NC 7. juli 1924 Johannesburg E. Hertzsprung
1703 Barry 1930 RB 2. september 1930 Heidelberg M. F. Wolf
1704 Wachmann A924 EE 7. mars 1924 Heidelberg K. Reinmuth
1705 Tapio 1941 SL1 26. september 1941 Turku L. Oterma
1706 Dieckvoss 1931 TS 5. oktober 1931 Heidelberg K. Reinmuth
1707 Chantal 1932 RL 8. september 1932 Uccle E. Delporte
1708 Pólit 1929 XA 1. desember 1929 Barcelona J. Comas Solá
1709 Ukraina 1925 QA 16. august 1925 Crimea-Simeis G. Shajn
1710 Gothard 1941 UF 20. oktober 1941 Konkoly G. Kulin
1711 Sandrine 1935 BB 29. januar 1935 Uccle E. Delporte
1712 Angola 1935 KC 28. mai 1935 Johannesburg C. Jackson
1713 Bancilhon 1951 SC 27. september 1951 Algiers L. Boyer
1714 Sy 1951 OA 25. juli 1951 Algiers L. Boyer
1715 Salli 1938 GK 9. april 1938 Turku H. Alikoski
1716 Peter 1934 GF 4. april 1934 Heidelberg K. Reinmuth
1717 Arlon 1954 AC 8. januar 1954 Uccle S. J. Arend
1718 Namibia 1942 RX 14. september 1942 Turku M. Väisälä
1719 Jens 1950 DP 17. februar 1950 Heidelberg K. Reinmuth
1720 Niels 1935 CQ 7. februar 1935 Heidelberg K. Reinmuth
1721 Wells 1953 TD3 3. oktober 1953 Brooklyn Indiana University
1722 Goffin 1938 EG 23. februar 1938 Uccle E. Delporte
1723 Klemola 1936 FX 18. mars 1936 Turku Y. Väisälä
1724 Vladimir 1932 DC 28. februar 1932 Uccle E. Delporte
1725 CrAO 1930 SK 20. september 1930 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
1726 Hoffmeister 1933 OE 24. juli 1933 Heidelberg K. Reinmuth
1727 Mette 1965 BA 25. januar 1965 Bloemfontein A. D. Andrews
1728 Goethe Link 1964 TO 12. oktober 1964 Brooklyn Indiana University
1729 Beryl 1963 SL 19. september 1963 Brooklyn Indiana University
1730 Marceline 1936 UA 17. oktober 1936 Nice M. Laugier
1731 Smuts 1948 PH 9. august 1948 Johannesburg E. L. Johnson
1732 Heike 1943 EY 9. mars 1943 Heidelberg K. Reinmuth
1733 Silke 1938 DL1 19. februar 1938 Heidelberg A. Bohrmann
1734 Zhongolovich 1928 TJ 11. oktober 1928 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
1735 ITA 1948 RJ1 10. september 1948 Crimea-Simeis P. F. Shajn
1736 Floirac 1967 RA 6. september 1967 Bordeaux G. Soulié
1737 Severny 1966 TJ 13. oktober 1966 Nauchnij L. I. Chernykh
1738 Oosterhoff 1930 SP 16. september 1930 Johannesburg H. van Gent
1739 Meyermann 1939 PF 15. august 1939 Heidelberg K. Reinmuth
1740 Paavo Nurmi 1939 UA 18. oktober 1939 Turku Y. Väisälä
1741 Giclas 1960 BC 26. januar 1960 Brooklyn Indiana University
1742 Schaifers 1934 RO 7. september 1934 Heidelberg K. Reinmuth
1743 Schmidt 4109 P-L 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1744 Harriet 6557 P-L 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1745 Ferguson 1941 SY1 17. september 1941 Washington J. E. Willis
1746 Brouwer 1963 RF 14. september 1963 Brooklyn Indiana University
1747 Wright 1947 NH 14. juli 1947 Mount Hamilton C. A. Wirtanen
1748 Mauderli 1966 RA 7. september 1966 Zimmerwald P. Wild
1749 Telamon 1949 SB 23. september 1949 Heidelberg K. Reinmuth
1750 Eckert 1950 NA1 15. juli 1950 Heidelberg K. Reinmuth
1751 Herget 1955 OC 27. juli 1955 Brooklyn Indiana University
1752 van Herk 1930 OK 22. juli 1930 Johannesburg H. van Gent
1753 Mieke 1934 JM 10. mai 1934 Johannesburg H. van Gent
1754 Cunningham 1935 FE 29. mars 1935 Uccle E. Delporte
1755 Lorbach 1936 VD 8. november 1936 Nice M. Laugier
1756 Giacobini 1937 YA 24. desember 1937 Nice A. Patry
1757 Porvoo 1939 FC 17. mars 1939 Turku Y. Väisälä
1758 Naantali 1942 DK 18. februar 1942 Turku L. Oterma
1759 Kienle 1942 RF 11. september 1942 Heidelberg K. Reinmuth
1760 Sandra 1950 GB 10. april 1950 Johannesburg E. L. Johnson
1761 Edmondson 1952 FN 30. mars 1952 Brooklyn Indiana University
1762 Russell 1953 TZ 8. oktober 1953 Brooklyn Indiana University
1763 Williams 1953 TN2 13. oktober 1953 Brooklyn Indiana University
1764 Cogshall 1953 VM1 7. november 1953 Brooklyn Indiana University
1765 Wrubel 1957 XB 15. desember 1957 Brooklyn Indiana University
1766 Slipher 1962 RF 7. september 1962 Brooklyn Indiana University
1767 Lampland 1962 RJ 7. september 1962 Brooklyn Indiana University
1768 Appenzella 1965 SA 23. september 1965 Zimmerwald P. Wild
1769 Carlostorres 1966 QP 25. august 1966 Cordoba Z. Pereyra
1770 Schlesinger 1967 JR 10. mai 1967 El Leoncito C. U. Cesco, A. R. Klemola
1771 Makover 1968 BD 24. januar 1968 Nauchnij L. I. Chernykh
1772 Gagarin 1968 CB 6. februar 1968 Nauchnij L. I. Chernykh
1773 Rumpelstilz 1968 HE 17. april 1968 Zimmerwald P. Wild
1774 Kulikov 1968 UG1 22. oktober 1968 Nauchnij T. M. Smirnova
1775 Zimmerwald 1969 JA 13. mai 1969 Zimmerwald P. Wild
1776 Kuiper 2520 P-L 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1777 Gehrels 4007 P-L 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1778 Alfvén 4506 P-L 26. september 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1779 Paraná 1950 LZ 15. juni 1950 La Plata Observatory M. Itzigsohn
1780 Kippes A906 RA 12. september 1906 Heidelberg A. Kopff
1781 Van Biesbroeck A906 UB 17. oktober 1906 Heidelberg A. Kopff
1782 Schneller 1931 TL1 6. oktober 1931 Heidelberg K. Reinmuth
1783 Albitskij 1935 FJ 24. mars 1935 Crimea-Simeis G. N. Neujmin
1784 Benguella 1935 MG 30. juni 1935 Johannesburg C. Jackson
1785 Wurm 1941 CD 15. februar 1941 Heidelberg K. Reinmuth
1786 Raahe 1948 TL 9. oktober 1948 Turku H. Alikoski
1787 Chiny 1950 SK 19. september 1950 Uccle S. J. Arend
1788 Kiess 1952 OZ 25. juli 1952 Brooklyn Indiana University
1789 Dobrovolsky 1966 QC 19. august 1966 Nauchnij L. I. Chernykh
1790 Volkov 1967 ER 9. mars 1967 Nauchnij L. I. Chernykh
1791 Patsayev 1967 RE 4. september 1967 Nauchnij T. M. Smirnova
1792 Reni 1968 BG 24. januar 1968 Nauchnij L. I. Chernykh
1793 Zoya 1968 DW 28. februar 1968 Nauchnij T. M. Smirnova
1794 Finsen 1970 GA 7. april 1970 Hartbeespoort J. A. Bruwer
1795 Woltjer 4010 P-L 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
1796 Riga 1966 KB 16. mai 1966 Nauchnij N. S. Chernykh
1797 Schaumasse 1936 VH 15. november 1936 Nice A. Patry
1798 Watts 1949 GC 4. april 1949 Brooklyn Indiana University
1799 Koussevitzky 1950 OE 25. juli 1950 Brooklyn Indiana University
1800 Aguilar 1950 RJ 12. september 1950 La Plata Observatory M. Itzigsohn
... Forrige · Liste over nummererte småplaneter · Neste ...


Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Dictionary of Minor Planet Names, 5. utg.: Prepared on Behalf of Commission 20 Under the Auspices of the International Astronomical Union, Lutz D. Schmadel, ISBN 3-540-00238-3
  • The Names of the Minor Planets, Paul Herget, 1968, OCLC 224288991

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]