Liste over kulturminner i Holmestrand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Holmestrand er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Holmestrand. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
61718 Grønnmarkåsen Brønn/kilde/vannpost Uviss tid 59°29′02″N 10°15′45″Ø Holmestrand
121423 Kirkegata 1 Kirkegata 1 Bygårdsanlegg 1700-tallet 59°29′26″N 10°18′48″Ø Holmestrand
21830 Tjuvberget Tjuvberget Forsvarsanlegg Jernalder 59°28′14″N 10°09′23″Ø Holmestrand
41600 Tjuvberget Tjuvberget Forsvarsanlegg Jernalder 59°32′27″N 10°09′04″Ø Holmestrand
80373 Børjen el. Løvallbørjen - på ØK: Øyeborgen Børjen el. Løvallbørjen - på ØK: Øyeborgen Forsvarsanlegg Jernalder 59°28′51″N 10°12′52″Ø Holmestrand
86508 GAUSEN, NEDRE Gausen, nedre Gårdstun 1700-tallet 59°29′09″N 10°19′18″Ø Holmestrand
87888 Fattighuset Fattighuset i Holmestrand
Fattighuset
Humanitær institusjon 1700-tallet, tredje kvartal 59°29′25″N 10°18′49″Ø Holmestrand
20287 Botne kirke - Kirkeveien 19, 3088 Botne Kirkegårdslokalitet Middelalder 59°28′52″N 10°16′38″Ø Holmestrand
75509 Odderudveien 3, 3093 Hillestad Kirkegårdslokalitet Middelalder 59°30′42″N 10°11′04″Ø Holmestrand
83935 Botne kirkested Botne kirke
Botne kirkested
Kirkested Middelalder 59°28′52″N 10°16′38″Ø Holmestrand
84574 Hillestad kirkested Hillestad kirke
Hillestad kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, første kvartal
59°30′42″N 10°11′04″Ø Holmestrand
84609 Holmestrand kirkested Holmestrand kirke
Holmestrand kirkested
Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal 59°29′26″N 10°18′47″Ø Holmestrand
87752 Holmestrand politistasjon Holmestrand politistasjon
Holmestrand politistasjon
Offentlig institusjon 1800-tallet, tredje kvartal 59°29′22″N 10°18′52″Ø Holmestrand
124459 kjeksrudsetra Seter Etterreformatorisk tid 59°33′27″N 10°10′27″Ø Holmestrand
137803 Bergansetra Seter Uviss tid 59°31′40″N 10°12′00″Ø Holmestrand
137880 Bringåkersetra Nordre Seter Uviss tid 59°29′25″N 10°13′03″Ø Holmestrand
137882 Gullhaugstulen Seter Uviss tid 59°30′49″N 10°14′57″Ø Holmestrand
137885 Bringåkersetra Østre Seter Uviss tid 59°29′18″N 10°13′03″Ø Holmestrand
137887 Guåkersetra / Kentucky Seter Uviss tid 59°31′35″N 10°15′17″Ø Holmestrand
137890 Holmsetra Seter Uviss tid 59°28′13″N 10°09′13″Ø Holmestrand
137892 Holtansetra Seter Uviss tid 59°31′17″N 10°13′53″Ø Holmestrand
137893 Hynnåssetra Seter Uviss tid 59°28′55″N 10°13′18″Ø Holmestrand
137894 Islandsetra Seter Uviss tid 59°31′30″N 10°12′36″Ø Holmestrand
137896 Liseter, vestre Seter Uviss tid 59°31′39″N 10°14′28″Ø Holmestrand
137899 Løkensetra, midtre Seter Uviss tid 59°32′15″N 10°12′42″Ø Holmestrand
137904 Løkenseter nord Seter Uviss tid 59°32′25″N 10°12′40″Ø Holmestrand
137914 Løkensetra (søndre) Seter Uviss tid 59°32′06″N 10°12′40″Ø Holmestrand
137915 Brekkeseter Seter Uviss tid 59°32′28″N 10°12′06″Ø Holmestrand
137916 Nessetra Seter Uviss tid 59°29′21″N 10°12′28″Ø Holmestrand
137917 Østre Liseter Seter Uviss tid 59°31′30″N 10°14′48″Ø Holmestrand
137918 Slettaseter Seter Uviss tid 59°32′06″N 10°13′59″Ø Holmestrand
137922 Snuggsetra Seter Uviss tid 59°30′17″N 10°17′54″Ø Holmestrand
137929 Surliaseter (Løkenseter) Seter Uviss tid 59°32′24″N 10°12′46″Ø Holmestrand
137933 Veierødsetra Seter Uviss tid 59°31′16″N 10°15′07″Ø Holmestrand
137934 Hillestadseter Seter Uviss tid 59°29′23″N 10°11′51″Ø Holmestrand
137935 Søndre Hillestadseter Seter Uviss tid 59°28′13″N 10°09′13″Ø Holmestrand
137937 Bringakersetra Seter Uviss tid 59°32′01″N 10°13′57″Ø Holmestrand
138280 Enne seter Seter Uviss tid 59°29′12″N 10°12′48″Ø Holmestrand
138285 Løkka Seter Uviss tid 59°29′27″N 10°12′45″Ø Holmestrand
86509 Holstegården, Holstgården Holmestrand Museum Undervisningsanlegg 1700-tallet
1700-tallet, tredje kvartal
59°29′28″N 10°18′52″Ø Holmestrand
1001415 Backergården Backergården (Holmestrand) 1806 59°29′18″N 10°18′58″Ø Holmestrand

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]