Liste over kulturminner i Sandefjord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Sandefjord er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Sandefjord. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
12956 Sem mellom Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 59°09′51″N 10°11′00″Ø Sandefjord
30294 Bjerkelunden Bautasteinslokalitet Jernalder 59°08′34″N 10°16′57″Ø Sandefjord
68828 Hystad vestre Bautasteinslokalitet Jernalder 59°06′21″N 10°12′34″Ø Sandefjord
78050 Jåberg
Jåberg
Bautasteinslokalitet Jernalder 59°06′24″N 10°10′17″Ø Sandefjord
10021 Hystad vestre Hystad vestre Bergkunst Bronsealder 59°06′23″N 10°13′09″Ø Sandefjord
12233 Hotvet Hotvet Bergkunst Bronsealder 59°10′13″N 10°11′21″Ø Sandefjord
19789 Gokstad øvre Gokstad øvre Bergkunst Steinalder 59°08′10″N 10°14′22″Ø Sandefjord
19817 Virik skole (Virrik Nord og Virrik Vest Virrik skole) Virik skole (Virrik Nord og Virrik Vest Virrik skole) Bergkunst Bronsealder
Bronsealder
59°07′32″N 10°12′19″Ø Sandefjord
19846 Sørby Sørby Bergkunst Bronsealder 59°06′27″N 10°11′56″Ø Sandefjord
21643 Sverstad søndre Sverstad søndre Bergkunst Bronsealder 59°08′17″N 10°14′05″Ø Sandefjord
29832 Føykåsen Føykåsen Bergkunst Bronsealder 59°07′42″N 10°12′17″Ø Sandefjord
29843 Smørberget Smørberget Bergkunst Bronsealder 59°06′51″N 10°11′41″Ø Sandefjord
39798 Sandefjord kolonihage Sandefjord kolonihage Bergkunst Bronsealder 59°07′50″N 10°12′09″Ø Sandefjord
39838 Sørby Sørby Bergkunst Bronsealder 59°06′25″N 10°11′58″Ø Sandefjord
42558 Framnes barneskole Framnes barneskole Bergkunst Bronsealder 59°07′09″N 10°14′16″Ø Sandefjord
42786 Bugården Bugården Bergkunst Steinalder 59°07′56″N 10°11′58″Ø Sandefjord
49421 Brønnum Brønnum Bergkunst Bronsealder 59°06′55″N 10°11′34″Ø Sandefjord
49466 Marum nordre Marum nordre Bergkunst Bronsealder 59°06′28″N 10°11′58″Ø Sandefjord
59112 Haugen Haugenfeltet Bergkunst Bronsealder 59°06′44″N 10°09′46″Ø Sandefjord
62534 Virrik søndre Virrik søndre Bergkunst Bronsealder 59°07′04″N 10°12′31″Ø Sandefjord
68827 Lystad Lystad Bergkunst Bronsealder 59°06′48″N 10°12′41″Ø Sandefjord
69097 Gjekstad vestre Gjekstad vestre Bergkunst Bronsealder 59°07′35″N 10°16′13″Ø Sandefjord
77971 Haugan Haugan Bergkunst Bronsealder 59°07′51″N 10°12′14″Ø Sandefjord
78040 Smieberget Smieberget Bergkunst Bronsealder 59°06′37″N 10°11′43″Ø Sandefjord
78249 Haugene Haugene Bergkunst Bronsealder 59°06′13″N 10°17′25″Ø Sandefjord
79744 Bugården Bugården Bergkunst Bronsealder 59°07′51″N 10°12′02″Ø Sandefjord
79746 Sandar prestegård Sandar prestegård Bergkunst Bronsealder 59°08′16″N 10°13′45″Ø Sandefjord
79757 Unneberg vestre Unneberg vestre Bergkunst Bronsealder 59°09′43″N 10°13′00″Ø Sandefjord
89082 Virrik østre Virrik østre Bergkunst Bronsealder 59°07′03″N 10°12′23″Ø Sandefjord
86579 Pukkestad Pukkestad
Pukkestad
Boligeiendom 1700-tallet 59°07′48″N 10°13′02″Ø Sandefjord
90332 Skippergata 6 Skippergata 6 (Sandefjord)
Skippergata 6
Boligeiendom 1600-tallet, tredje kvartal 59°07′48″N 10°13′37″Ø Sandefjord
116090 Midtåsen - Villa Midtås Midtåsen
Midtåsen - Villa Midtås
Boligeiendom 1900-tallet, andre kvartal 59°08′33″N 10°13′02″Ø Sandefjord
143979 Linaaegården Linaaegården
Linaaegården
Bygårdsanlegg 1800-tallet, tredje kvartal 59°07′53″N 10°13′34″Ø Sandefjord
86447 Kolarødknatten Kolarødknatten Feriested-landsted Etterreformatorisk tid 59°16′57″N 10°12′50″Ø Sandefjord
20181 Oksås Oksås Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
59°08′52″N 10°17′47″Ø Sandefjord
30808 Herre-Unneberg Forsvarsanlegg Jernalder 59°10′00″N 10°14′31″Ø Sandefjord
51645 Røvern Røvern Forsvarsanlegg Jernalder 59°10′56″N 10°08′19″Ø Sandefjord
61885 Klavenes Forsvarsanlegg Jernalder 59°09′38″N 10°09′05″Ø Sandefjord
116494 Hjertås Hjertås Forsvarsanlegg Jernalder 59°09′52″N 10°13′33″Ø Sandefjord
22196 Borgaren Borgaren Forsvarsanlegg Jernalder 59°14′46″N 10°11′27″Ø Sandefjord
22211 Storås Storås (Stokke) Forsvarsanlegg Jernalder 59°13′34″N 10°13′41″Ø Sandefjord
25690 Frøsås Frøsås Forsvarsanlegg Jernalder 59°10′25″N 10°19′09″Ø Sandefjord
32111 Steingardåsen Steingardåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°18′15″N 10°16′24″Ø Sandefjord
51801 Brekk(e)åsen Brekk(e)åsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°14′03″N 10°19′45″Ø Sandefjord
94442 Sundås Sundås batteri
Sundås
Forsvarsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 59°10′29″N 10°19′36″Ø Sandefjord
140058 Borgen Borgen (Stokke) Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 59°17′50″N 10°13′21″Ø Sandefjord
58417 Ulspipa Ulspipa Forsvarsanlegg Jernalder 59°17′24″N 10°09′01″Ø Sandefjord
58432 Kjempås Kjempås Forsvarsanlegg Jernalder 59°12′56″N 10°07′22″Ø Sandefjord
79889 Tjuvbergåsen Tjuvbergåsen Forsvarsanlegg Jernalder 59°20′48″N 10°06′39″Ø Sandefjord
51229 Gokstadhaugen Gokstadhaugen
Gokstadhaugen
Gravhaug Vikingtid 59°08′27″N 10°15′11″Ø Sandefjord
51660 Fevang nordre og søndre Gårdsanlegg Jernalder 59°11′56″N 10°14′12″Ø Sandefjord
95387 17 Fokserød og 18 Bjørnumrød Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
Bronsealder
Etterreformatorisk tid
Uviss tid
59°11′05″N 10°12′48″Ø Sandefjord
100383 Hørdalsåsen 51 Gårdsanlegg Jernalder 59°12′28″N 10°14′01″Ø Sandefjord
157080 Fevang nordre og søndre, utvidelse Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
59°11′45″N 10°14′07″Ø Sandefjord
86573 Auve Auve Gårdstun 1700-tallet, første kvartal 59°04′22″N 10°16′04″Ø Sandefjord
86574 Elverhøy Elverhøy (Sandefjord) Gårdstun 1800-tallet 59°08′28″N 10°16′49″Ø Sandefjord
86575 Nordby (Fetja) Nordby (Sandefjord) Gårdstun 1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
59°07′10″N 10°11′52″Ø Sandefjord
21645 Hosle/Ydegården Handelsplass Jernalder
Vikingtid
Uviss tid
59°08′11″N 10°15′05″Ø Sandefjord
156071 Skjærsnes Husmannsplass Etterreformatorisk tid 59°13′52″N 10°21′14″Ø Sandefjord
31960 Sandar prestegård Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 59°07′53″N 10°13′47″Ø Sandefjord
58388 Orerød Innskrift/ristning Uviss tid 59°11′09″N 10°13′57″Ø Sandefjord
85206 Olavskapellet kirkested Olavskapellet
Olavskapellet kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°08′02″N 10°13′39″Ø Sandefjord
85374 Sandar kirkested Sandar kirke
Sandar kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, fjerde kvartal
59°08′04″N 10°13′35″Ø Sandefjord
85383 Sandefjord kirkested Sandefjord kirke
Sandefjord kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, første kvartal
59°07′59″N 10°13′18″Ø Sandefjord
85589 Strand kirkested Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°06′35″N 10°16′52″Ø Sandefjord
85812 Vesterøy kirkested Vesterøy kirke
Vesterøy kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°07′11″N 10°14′24″Ø Sandefjord
83792 Arnadal kirkested Arnadal kirke
Arnadal kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
59°17′24″N 10°15′03″Ø Sandefjord
85458 Skjee kirkested Skjee kirke
Skjee kirkested
Kirkested Middelalder 59°14′11″N 10°16′53″Ø Sandefjord
85572 Stokke kirkested Stokke kirke
Stokke kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
59°13′14″N 10°18′23″Ø Sandefjord
83777 Andebu kirkested Andebu kirke
Andebu kirkested
Kirkested Middelalder 59°18′32″N 10°10′38″Ø Sandefjord
84703 Høyjord stavkirke Høyjord stavkirke
Høyjord stavkirke
Kirkested Middelalder 59°22′03″N 10°07′16″Ø Sandefjord
84801 Kodal kirkested Kodal kirke
Kodal kirkested
Kirkested Middelalder 59°13′53″N 10°07′36″Ø Sandefjord
86590 Stokke prestegård Stokke prestegård
Stokke prestegård
Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
59°13′12″N 10°18′21″Ø Sandefjord
86446 Andebu prestegård Andebu prestegård
Andebu prestegård
Prestegård 1700-tallet 59°18′33″N 10°10′46″Ø Sandefjord
86580 Prinsens gate 18 - Tidligere Sandefjord sjøfartsmuseum Sandefjord sjøfartsmuseum
Prinsens gate 18 - Tidligere Sandefjord sjøfartsmuseum
Prestegård 1800-tallet 59°07′53″N 10°13′01″Ø Sandefjord
133772 Gokstadholmen Seter Uviss tid 59°07′00″N 10°16′13″Ø Sandefjord
133775 Napperødsetra Seter Uviss tid 59°11′21″N 10°10′43″Ø Sandefjord
133581 Aulesjordsetra Seter Uviss tid 59°21′36″N 10°04′25″Ø Sandefjord
133583 Bjørkedalen Seter Uviss tid 59°18′18″N 10°01′45″Ø Sandefjord
133585 Bøen seter Seter Uviss tid 59°21′04″N 10°04′05″Ø Sandefjord
133586 Dalsetra Seter Uviss tid 59°21′25″N 10°02′30″Ø Sandefjord
133588 Einarsrødsetra (Østre) Seter Uviss tid 59°21′00″N 10°03′09″Ø Sandefjord
133590 Einarsrødsetra Vestre Seter Uviss tid 59°20′54″N 10°03′00″Ø Sandefjord
133591 Fiskebekkseter Seter Uviss tid 59°22′31″N 10°03′16″Ø Sandefjord
133593 Furuknatten Seter Uviss tid 59°17′52″N 10°02′18″Ø Sandefjord
133594 Gransetra Seter Uviss tid 59°20′46″N 10°11′32″Ø Sandefjord
133595 Samuelstua Seter Uviss tid 59°20′35″N 10°11′48″Ø Sandefjord
133600 Grønntjønnseter Seter Uviss tid 59°22′27″N 10°04′18″Ø Sandefjord
133601 Halstvedtsetra Seter Uviss tid 59°18′06″N 10°02′19″Ø Sandefjord
133602 Halvorseter Seter Uviss tid 59°20′09″N 10°02′34″Ø Sandefjord
133603 Hasåssetra Seter Uviss tid 59°15′00″N 10°06′53″Ø Sandefjord
133604 Nedre Heia Seter Uviss tid 59°16′27″N 10°00′56″Ø Sandefjord
133605 Hestedalsetra Seter Uviss tid 59°22′35″N 10°05′02″Ø Sandefjord
133606 Holasetra Seter Uviss tid 59°22′57″N 10°03′20″Ø Sandefjord
133607 Høyjordsetra Seter Uviss tid 59°22′01″N 10°03′36″Ø Sandefjord
133609 Hynnesetra Seter Uviss tid 59°19′51″N 10°01′51″Ø Sandefjord
133610 Klostret Seter Uviss tid 59°21′22″N 10°04′38″Ø Sandefjord
133611 Nessetra Seter Uviss tid 59°19′20″N 10°06′49″Ø Sandefjord
133612 Nøklegårdsetra Seter Uviss tid 59°17′09″N 10°01′19″Ø Sandefjord
133614 Nedre setra Seter Uviss tid 59°15′09″N 10°02′22″Ø Sandefjord
133615 Røsbekksetra Seter Uviss tid 59°22′45″N 10°02′53″Ø Sandefjord
133616 Skatvedtsetra Seter Uviss tid 59°20′12″N 10°11′41″Ø Sandefjord
133617 Setrene Seter Uviss tid 59°17′00″N 10°03′17″Ø Sandefjord
133618 Stulensetra Seter Uviss tid 59°20′10″N 10°12′06″Ø Sandefjord
133620 Gamle Torpsetra Seter Uviss tid 59°17′32″N 10°00′59″Ø Sandefjord
133625 Torpesetra (søndre) Seter Uviss tid 59°17′44″N 10°02′00″Ø Sandefjord
133627 Torpesetra (østre) Seter Uviss tid 59°18′01″N 10°02′53″Ø Sandefjord
133631 Trolldalsetra Seter Uviss tid 59°18′54″N 10°01′39″Ø Sandefjord
133636 Valmestadrødseter Seter Uviss tid 59°22′58″N 10°04′05″Ø Sandefjord
133745 Stulen Seter Uviss tid 59°19′24″N 10°10′52″Ø Sandefjord
133748 Dalaseter Vestre Seter Uviss tid 59°18′26″N 10°02′19″Ø Sandefjord
133751 Dalasetra Seter Uviss tid 59°18′24″N 10°02′23″Ø Sandefjord
138360 Gransetra Nordre Seter Uviss tid 59°20′28″N 10°10′57″Ø Sandefjord
69072 Freberg østre Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°08′33″N 10°16′13″Ø Sandefjord
12431 Kjempen Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°18′06″N 10°11′02″Ø Sandefjord
110570 Kullerødlia lager Kullerødlia lager Vegstasjon 1900-tallet, første kvartal 59°19′03″N 10°11′03″Ø Sandefjord

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]