Liste over innsjøer i Japan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing
Towadasjøen nord på Honshu.
Kussharosjøen på Hokkaido.
Nojirisjøen i Nagano prefektur.

Dette er en liste over innsjøer i Japan som har et flateinnhold større enn 4 km². Opplysningene stammer fra en liste utgitt av det japanske Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism (MLIT)[1].

Navn Prefektur

Subprefektur i parentes

Areal (km²) Høyde (moh.) Strandlinje (km) Største dyp (m) Koordinater
1 Biwa (琵琶湖) Shiga 670,3 85 241 103,8 35°20′00″N 136°10′00″Ø
2 Kasumigaura (霞ヶ浦) Ibaraki 167,6 0 120 7,1 36°02′25″N 140°23′39″Ø
3 Saroma (サロマ湖) Hokkaido (Abashiri) 151,9 0 87 19,6 44°10′00″N 143°43′00″Ø
4 Inawashiro (猪苗代湖) Fukushima 103,3 514 50 93,5 37°28′29″N 140°05′37″Ø
5 Nakaumi (中海) Shimane 86,2 0 105 17,1 35°28′00″N 133°12′00″Ø
6 Kussharo (屈斜路湖) Hokkaido (Kushiro) 79,3 121 57 117,5 43°37′39″N 144°19′46″Ø
7 Shinji (宍道湖) Shimane 79,1 0 47 6,0 35°27′00″N 132°58′00″Ø
8 Shikotsu (支笏湖) Hokkaido (Ishikari) 78,4 247 40 360,1 42°48′N 141°21′Ø
9 Tōya (洞爺湖) Hokkaido (Iburi) 70,7 84 50 179,7 42°34′44″N 140°51′16″Ø
10 Hamana (浜名湖) Shizuoka 65,0 0 114 13,1 34°44′28″N 137°34′11″Ø
11 Ogawara (小川原湖) Aomori 62,2 0 47 24,4 40°47′00″N 141°19′00″Ø
12 Towada (十和田湖) Aomori & Akita 61,0 400 46 326,8 40°28′00″N 140°52′00″Ø
13 Notoro (能取湖) Hokkaido (Abashiri) 58,4 0 33 23,1 44°04′00″N 144°09′00″Ø
14 Fūren (風蓮湖) Hokkaido (Nemuro) 57,5 0 94 13,0 43°18′N 145°21′Ø
15 Kitaura (北浦) Ibaraki 35,2 0 64 7,0 35°59′52″N 140°34′39″Ø
16 Abashiri (網走湖) Hokkaido (Abashiri) 32,3 0 39 16,1 43°58′00″N 144°10′00″Ø
17 Akkeshi (厚岸湖) Hokkaido (Kushiro) 32,3 0 25 11,0 43°03′N 144°54′Ø
18 Hachirōgata (八郎潟調整池) Akita 27,7 0 35 12,0 39°54′50″N 140°01′15″Ø
19 Tazawa (田沢湖) Akita 25,8 249 20 423,4 39°43′30″N 140°39′41″Ø
20 Mashū (摩周湖) Hokkaido (Kushiro) 19,2 351 20 211,4 43°35′00″N 144°31′00″Ø
21 Jūsan (十三湖) Aomori 18,1 0 28 1,5 41°01′53″N 140°21′21″Ø
22 Kutcharo (クッチャロ湖) Hokkaido (Soya) 13,3 0 30 3,3 45°07′46″N 142°20′19″Ø
23 Akan (阿寒湖) Hokkaido (Kushiro) 13,0 420 30 44,8 43°27′06″N 144°05′55″Ø
24 Suwa (諏訪湖) Nagano 12,9 759 17 7,6 36°02′54″N 138°05′03″Ø
25 Chūzenji (中禅寺湖) Tochigi 11,8 1.269 22 163,0 36°44′26″N 139°27′44″Ø
26 Ikeda (池田湖) Kagoshima 10,9 66 15 233,0 31°14′00″N 130°34′00″Ø
27 Hibara (檜原湖) Fukushima 10,7 822 38 30,5 37°41′00″N 140°03′20″Ø
28 Hinuma (涸沼) Ibaraki 9,4 0 20 3,0 36°16′29″N 140°30′20″Ø
29 Inbanuma (印旛沼) Chiba 8,9 1 44 1,8 35°47′55″N 140°15′03″Ø
30 Tōfutsu (涛沸湖) Hokkaido (Abashiri) 8,3 1 27 2,4 43°55′58″N 144°23′32″Ø
31 Kumihamawan (久美浜湾) Kyoto 7,2 0 23 20,6 35°37′27″N 134°54′25″Ø
32 Koyamaike (湖山池) Tottori 7,0 0 18 6,5 35°30′26″N 134°09′06″Ø
33 Ashinoko (芦ノ湖) Kanagawa 6,9 725 19 40,6 35°12′17″N 139°00′19″Ø
34 Yamanaka (山中湖) Yamanashi 6,8 981 14 13,3 35°25′00″N 138°52′00″Ø
35 Tōro (塘路湖) Hokkaido (Kushiro) 6,3 8 18 6,9 43°08′49″N 144°32′45″Ø
36 Matsukawaura (松川浦) Fukushima 5,9 0 23 5,5 37°48′41″N 140°58′33″Ø
37 Sotonasakaura (外浪逆浦) Ibaraki & Chiba 5,9 0 12 23,3 35°54′55″N 140°36′01″Ø
38 Kawaguchi (河口湖) Yamanashi 5,7 831 18 14,6 35°31′00″N 138°45′00″Ø
39 Onnetō (温根沼) Hokkaido (Nemuro) 5,7 1 14 6,7 43°14′55″N 145°30′55″Ø
40 Takahokonuma (鷹架沼) Aomori 5,7 0 22 7,0 40°56′09″N 141°20′35″Ø
41 Inohana (猪鼻子) Shizuoka (prefektur) 5,4 0 14 16,1 34°47′11″N 137°33′27″Ø
42 Ōnuma (大沼) Hokkaido (Oshima) 5,3 129 21 11,6 41°59′46″N 140°41′25″Ø
43 Komuke (コムケ湖) Hokkaido (Abashiri) 4,9 1 23 5,3 44°15′28″N 143°30′25″Ø
44 Kamo (加茂湖) Niigata 4,9 0 17 9,0 38°03′50″N 138°26′12″Ø
45 Asokai (阿蘇海) Kyoto 4,9 0 16 13,0 35°34′02″N 135°10′31″Ø
46 Koetoiōnuma (声問大沼) Hokkaido (Soya) 4,9 1 10 2,2 45°22′43″N 141°45′30″Ø
47 Motosu (本栖湖) Yamanashi 4,7 900 11 121,6 35°30′00″N 138°41′00″Ø
48 Kuttara (倶多楽湖) Hokkaido (Iburi) 4,7 258 8 148,0 42°30′01″N 141°11′06″Ø
49 Nojiri (野尻湖) Nagano 4,4 657 14 38,3 36°49′33″N 138°13′20″Ø
50 Suigetsu (水月湖) Fukui 4,2 0 11 33,7 35°35′20″N 135°53′06″Ø
51 Kahokugata (河北潟) Ishikawa 4,1 0 25 4,8 36°39′06″N 136°40′05″Ø
52 Teganuma (手賀沼) Chiba 4,1 3 37 3,8 35°51′40″N 140°00′59″Ø
53 Tōgōike (東郷池) Tottori 4,1 0 13 3,6 35°28′44″N 133°53′32″Ø

Andre innsjøer[rediger | rediger kilde]

  • Okutama (奥多摩湖) – en kunstig innsjø i prefekturene Tokyo og Yamanashi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «日本の主な湖沼». www.mlit.go.jp. Arkivert fra originalen 12. september 2013. Besøkt 9. mai 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]