Liste over hardingfelemakere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk


Liste over norske hardingfelemakere er en liste over personer som har laget hardingfele.

Norske hardingfelemakere[rediger | rediger kilde]

Navn Periode Fra Produksjon hardingfeler
A.C.Kleven 1855-1909 Krødsherad/Oslo
Anders Aasen 1909-1985 Eidfjord
Anders Andersen -1690
Anders Buen 1970- Oslo
Anders C. Kleven 1855-1909 Krødsherad
Anders Heldal [1][2] 1811-1897 Hosanger
Anders Ødegaarden 1871-1943 Numedal 700-800
Anders Aasen 1909-1985 Eidfjord
Arne H. Neteland 1927- Neteland i Kvam
Arnulf Langfjell 1926-1999 Nesodden
Asmund Sandland Brunkeberg i Telemark
Bjarne Øen
Brigt Melstveit 1895- Melstveit i Kvam
Børre Lunde -1916 Stryn ca. 90 feler
Dyre Vaa Telemark
Eilev Johnsen Steintjønndalen 1821-1876
Einar Løndal 1914-2006 Tuddal
Einar Magne Strømmen Dalekvam > 60
Endre Endresson Sandland 1877-1926 Sandland ca. 150
Engel Olsen Bjortveit 1756-1832 Kinsarvik
Erik Johnsen Helland 1816-1868
Erling Aaning -1925 Opp-Stryn og Oslo ca. 100
Gjermund Strømmen 1898-1975 Numedal ca. 300
Gunnar Helland 1889- Bø og USA
Gunnar Olsen Helland 1950
Gunnar Røstad 1874-1947 ca. 133
Hans Andersen -1744 Bergen
Hans Johnsen Tjønn 1877-1962
Harald Kvandal Sandane i Nordfjord
Harald Lund -1939
Hauk Buen -1933 Jondalen, Buskerud
Håkon Steine Norheimsund
Håvard Kvandal 1910-2005 Kvandal 56
Isak Botnen 1663-1759 Botnen ca. 1000
Johannes Bårdsen Tveit[3] 1786-1847 Samanger
John Eriksen Helland 1790-1862
Jon Eilefson Steintjønndalen
Jon Eirikson Helland 1790-1862
Jon Eriksson Helland 1849-1869
Jon H. Tjønn 1899-1966
Karl Johan "Kalle" Karlsen Søndre Land ca. 80
Karl Rue 1742-1829
Knut Eilefson Steintjønndalen -1850
Knut Erikson Helland 1851-1880
Knut Gunnarsson Helland 1880-1920 Bø og USA
Knut K. Steintjønndalen 1887-1969
Knut N. Dale 1838-1912
Knut Ø. Rudi 1878-1972 Skammestein, Austre Slidre,
Knut Øvretveit -1924
Lars Andersen 1741-
Lars Hoem 1782-1852 Kristiansund > 500
Lars L. Krøsshaug
Lars M. Krøsshaug 1785-1839
Leif Sandsdalen
Magne Kvamme 1941- Hønefoss
Malvin Sølvberg 1932-2003 Stryn 34
Martin Seim Norheimsund
Mona Junker Ellingsen 1966- Vestby i Akershus
Nils Belgum Øygarde
Olav G. Helland 1875-1946 Bø og Notodden
Olav Gullbekk[4] -1836
Olav H. Torpe 1879-1918 Torpe i Kvam
Olav K. Venås
Olav O. Underberg
Olav Viken -1921
Olav Vindal
Ole G. Skogly 1866-1939 Råengrenda i Krødsherad
Ottar Kåsa 1983- Arabygdi/Bø
Petter Eiken
Rolf Inge Kvanndal Sandane
Salve Håkedal
Sigurd O. Steine 1899- Steine i Kvam
Sigurd Øverås 1890-19?? Dale ved Kristiansund
Sigvald Rørlien Voss
Sjovat Steinestø
Sjur Olsen Gjesdahl Bergen
Sjur T. Øvsthus 1886-1970 Steinsdalen i Kvam ca. 130
Sveinung Gjøvland Åmli
Sverre Sandvik 1918-1993 Bremanger, Tinn
Torleiv Frøysaa 1867-1949 Hornnes i Aust-Agder, Gjøvik >100
Torstein Belgumsøygarden   Øygarde
Trond Botnen 1713-1772 Botnen ca. 1000
Trygve S. Klyve 1913-1969 Klyve i Kvam
Øystein Langedragen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gurvin, Olav (1949). Musikkleksikon. Oslo: Dreyer. s. 462. 
  2. ^ Cappelens musikkleksikon. Oslo: Cappelen. 1979. s. 335. ISBN 8202036909. 
  3. ^ Gurvin, Olav (1949). Musikkleksikon. Oslo: Dreyer. s. 1243. 
  4. ^ Cappelens musikkleksikon. Oslo: Cappelen. 1979. s. 209. ISBN 8202036909. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]