Liste over byer i Moldova

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over byer i Moldova. Den gir oversikt over utviklingen i folketallet i de større byene.

Den klart største agglomerasjonen i Moldova er Chișinău med et innbyggertall på 731 941 (1. januar 2005). Dermed bor ca. 20 % av landets befolkning i hovedstadsregionen.

Alle byer med mer enn 10 000 innbyggere er oppført i den følgende tabellen. Innbyggertallene er fra de offisielle folketellingene 15. januar 1959, 15. januar 1970, 17. januar 1979, 12. januar 1989 og 10. Mai 2004. Folketallet i tabellen nedenfor gjelder for innbyggere innenfor bygrensene, og ikke innbyggere som bor i det geografiske området rundt byene.

(FT = Folketelling)

Rang Navn FT 1959 FT 1970 FT 1979 FT 1989 FT 2004 Distrikt
1. Chișinău 213 078 358 890 526 023 717,853 644,204 Chișinău (by)
2. Tiraspol 62 000 105 700 138 698 181 639 158 069 Tiraspol (by i Transnistria)
3. Bălți 65 514 101 428 123 068 157 068 122 669 Bălți (by)
4. Bender 43 000 72 300 101 292 129 606 97 027 Bender (by i Transnistria)
5. Rîbnița ... 32 400 ... 60 766 53 648 Rîbnița (Transnistria)
6. Cahul 16 068 26 572 32 695 42 624 35 488 Cahul
7. Ungheni 12 595 19 558 27 062 40 489 35 311 Ungheni
8. Soroca 14 895 24 465 31 831 42 225 28 362 Soroca
9. Orhei 14 131 25 707 30 260 37 517 25 641 Orhei
10. Dubăsari ... ... ... 35 530 23 650 Dubăsari (Transnistria)
11. Comrat ... 21 400 ... 25 657 23 429 Gagaus
12. Edineț 8 775 18 639 24 786 29 277 23 065 Edineț
13. Căușeni ... 12 672 17 281 24 808 21 941 Căușeni
14. Ciadîr Lunga ... ... ... 22 991 20 079 Gagaus
15. Strășeni 1 450 14 825 16 227 21 286 19 633 Strășeni
16. Ocnița 10 150 12 572 16 656 21 600 19 270 Ocnița
17. Florești 7 634 15 276 18 372 22 656 17 086 Florești
18. Drochia 6 477 10 867 15 355 20 844 16 606 Drochia
19. Slobozia ... ... ... 18 748 15 781 Slobozia (Transnistria)
20. Sîngerei ... 12 371 15 150 19 463 15 760 Sîngerei
21. Durlești ... ... ... 17 937 15 608 Chișinău (by)
22. Hîncești 8 621 13 596 16 317 18 946 15 281 Hîncești
23. Ialoveni ... ... 8 083 12 687 15 041 Ialoveni
24. Fălești 8 951 9 770 8 324 13 765 14 931 Fălești
25. Vulcănești ... ... ... 18 072 14 775 Gagaus
26. Călărași 5 618 14 310 16 032 18 927 14 516 Ungheni
27. Leova 11 192 13 912 15 756 17 784 14 411 Leova
28. Codru ... ... ... 9 892 14 297 Chișinău (by)
29. Briceni 11 220 12 559 14 375 18 714 14 205 Briceni
30. Taraclia 5 880 11 201 11 417 14 851 13 756 Taraclia
31. Rîșcani 3 622 10 729 16 761 20 267 13 351 Rîșcani
32. Cimișlia ... 10 892 13 340 16 071 12 858 Cimișlia
33. Nisporeni ... 11 222 13 137 15 378 12 105 Nisporeni
34. Grigoriopol ... ... ... 11 622 11 473 Slobozia (Transnistria)
35. Basarabeasca 11 928 11 537 12 959 14 438 11 192 Basarabeasca
36. Dnestrovsc ... ... ... 14 768 10 714 Slobozia (Transnistria)
37. Glodeni ... 6 509 10 179 13 035 10 465 Glodeni
38. Camenca ... ... ... 13 345 10 323 Camenca (Transnistria)
39. Rezina 2 367 6 126 8 314 14 311 10 196 Rezina

Kilde: Departamentul Statistică și Sociologie al Republicii Moldova

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]