Liste over byer i Aserbajdsjan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart over Aserbajdsjans provinser og byer.

Liste over byer i Aserbajdsjan rangert etter befolkningsstørrelse.[1][2][3][4]

Rangering Navn Region Befolkning
(1989)[4]
Befolkning
(1999)[3]
Befolkning
(2009)[3]
Befolkning
(2014)[1]
Bilde
1 Bakı
(Baku)
1 150 055
(by)
(1 794 900, totalt)
[3]
1 788 900
2 045 800
2 181 800 A view to Baku and it's Boulevard.JPG
2 Gəncə
Gandjza
278 006
(280 600)[3]
299 300 313 300 324 700 Ganja Blocks.jpg
3 Sumqayıt
(Sumgait)
231 104
(254 400)[3]
283 200 309 400 294 500 Sumqayıt şəhər İcra Hakimiyyəti.jpg
4 Mingəçevir
(Mingetšaur)
85 388
(82 300)[3]
94 000 96 300 100 600 Mingachevir Az.jpg
5 Xırdalan
(Hirdalan)
28 225 95 200 Alleya Khirdalan.jpg
6 Şirvan
(Sjirvan)
58 253
(59 800)[3]
69 500 77 100 77 000 Shirvan city.jpg
7 Naxçıvan
(Nakhitsjevan)
Nakhitsjevan 59 754
(58 800)[3]
63 200 82 600 76 700 City of naxcivan view from plane.jpg
8 Şəki
(Sjeki)
56 223 64 200 Shekikhan.JPG
9 Yevlax
(Jevlah)
45 719 59 400
10 Xankəndi
(Hankendi)
Nagorno-Karabakh 56 705
(57 800)[3]
54 500 55 100 53 400
(54 500,[2] 2013)
Stepanakert June 2015.jpg
11 Lənkəran
(Lenkoran)
45 020 51 300 Lenkoran center.jpg
12 Cəlilabad
(Dzjalilabad)
25 846 44 200 Jalilabad Center.jpg
13 Xaçmaz
(Hatsjmas)
28 990 40 600 Xacmaz02252.jpg
14 Şəmkir
(Sjamkir)
27 917 40 000
14 Ağcabədi
(Agdzjabedi)
25 162 40 000
16 Ağdam
(Agdam)
28 031 39 200 Agdam-nagorno-karabakh-3.jpg
17 Bərdə
(Barda)
30 908 38 900 Bərdə Cümə məscidi.jpg
18 Şamaxı
(Sjamahi)
24 681 37 800 Qoşa minarəli məscid. Şamaxı şəhəri.JPG
19 Salyan
(Saljan)
30 396 37 200 Salyan Vokzal.jpg
20 Göyçay
(Göjtsjai)
30 934 36 300
21 İmişli
(Imisjli)
25 715 33 900
22 Ağdaş
(Agdasj)
19 756 31 300

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Population of Azerbaijan - 2.6. Population by sex, economic and administrative regions, urban settlements at the beginning of the 2014» (PHP og XLS) (engelsk). Baku: The State Statistical Committee of the Republic of Azerbaijan, Stat.gov.az. 26. januar 2017. Besøkt 26. januar 2017. 
  2. ^ a b «Statistical Yearbook of Nagorno-Karabakh Republic, 2007-2013» (PDF) (engelsk og armensk). National Statistical Service of NKR, Stat-nkr.am/. Besøkt 26. januar 2017. 
  3. ^ a b c d e f g h i j «E - versions of Publications: Demographic Indicators of Azerbaijan 2014» (PDF og ZIP) (aserbajdsjansk og engelsk). Baku: The State Statistical Committee of the Republic of Azerbaijan, Stat.gov.az. 2014. Besøkt 26. januar 2017. 
  4. ^ a b Demoscope.ru. «Vsesojuznaja perepis naselenija 1989 g. Gorodskoi.» (russisk). Демоскоп Weekly, demoscope.ru. Besøkt 26. januar 2017.