Liste over broer i London

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over Londons broer som går over Themsen, ordnet fra øst til vest.

Navn Åpnet Kommentar Se på kart
Queen Elizabeth II Bridge 1991[1][2] Broen har vunnet flere priser.[3] 51°27′52,978″N 0°15′31,064″Ø
Tower Bridge 1894[4][5] Nåværende farger fra 1977.[6] Fredet 1949,[7] 1973.[8] 51°30′19,836″N 0°4′31,602″V
London Bridge 1973[9][10][11] Flere broer har stått på dette stedet.[12] 51°30′28,588″N 0°5′15,925″V
Cannon Street Railway Bridge 1866 Opprinnelig navn var Alexandra Bridge.[13] Renovert 1979-82.[14] 51°30′29,538″N 0°5′31,045″V
Southwark Bridge 1921[15] Fredet i 1995.[16] 51°30′32,026″N 0°5′38,594″V
Millennium Bridge 2000[17] Stengt 2000-2002.[18][19][20] 51°30′34,502″N 0°5′54,722″V
Blackfriars Railway Bridge 1886[21] Taket er kledd med solcellepaneler.[22][23] 51°30′36,018″N 0°6′11,639″V
Blackfriars Bridge 1869[24][25][26] Fredet i 1972.[27] 51°30′35,197″N 0°6′15,887″V
Waterloo Bridge 1945[28][29] Erstattet en bro fra 1817.[30] Fredet i 1981.[31] 51°30′30,902″N 0°7′0,86520″V
Hungerford Bridge 1864[32][33] Utvidet med to gangbroer i 2002.[34] 51°30′21,906″N 0°7′12,317″V
Westminster Bridge 1862[35][36] Fredet i 1970.[37] 51°30′3,1104″N 0°7′18,797″V
Lambeth Bridge 1932[38][39] Erstattet en bro fra 1862.[40] Fredet i 2008.[41] 51°29′40,297″N 0°7′22,282″V
Vauxhall Bridge 1906[42] Fredet i 2008.[43] 51°29′15,288″N 0°7′37,636″V
Grosvenor Bridge 1860[44] Ombygd og utvidet flere ganger.[45] 51°29′4,8732″N 0°8′50,672″V
Chelsea Bridge 1937[46] Erstattet en bro fra 1858.[47] 51°29′4,7148″N 0°8′59,575″V
Albert Bridge 1873[48] Fredet i 1975.[49] 51°28′56,514″N 0°10′0,42600″V
Battersea Bridge 1890[50] Fredet i 1983.[51] 51°28′52,424″N 0°10′21,439″V
Battersea Railway Bridge 1863[52] Formelt navn er Cremorne Bridge. Fredet i 2008.[53] 51°28′23,617″N 0°10′46,312″V
Wandsworth Bridge 1938[54] 51°27′54,518″N 0°11′16,883″V
Fulham Railway Bridge 1889[55] En gangvei går på østsiden. 51°27′57,524″N 0°12′34,517″V
Putney Bridge 1886[56] Fredet i 1983.[57] 51°28′0,89400″N 0°12′46,663″V
Hammersmith Bridge 1887[58] Erstattet en bro fra 1827.[59] Fredet i 1970,[60] 1983.[61] 51°29′17,822″N 0°13′49,271″V
Barnes Railway Bridge 1849[62] Ny bro ved siden av den gamle fra 1895.[63] Fredet i 1983,[64] 1998.[65] 51°28′21,904″N 0°15′13,723″V
Chiswick Bridge 1933[66] Fredet i 2002,[67] 2003.[68] 51°28′23,210″N 0°16′11,410″V
Kew Railway Bridge 1869[69] Fredet i 1983,[70] 1998.[71] 51°29′2,3820″N 0°16′45,592″V
Kew Bridge 1903[72] Fredet i 1983.[73] 51°29′13,340″N 0°17′14,734″V
Richmond Lock and Footbridge 1894[74] Fredet i 1983.[75] 51°27′43,949″N 0°19′2,4240″V
Twickenham Bridge 1933[76] Fredet i 1983.[77] 51°27′37,379″N 0°18′51,599″V
Richmond Railway Bridge 1848[78] Fredet i 2008.[79] 51°27′36,176″N 0°18′48,751″V
Richmond Bridge 1777[80] Utvidet i 1937. Fredet i 1952.[81] 51°27′26,572″N 0°18′25,499″V
Teddington Lock Footbridge 1888[82] Fredet i 2005.[83] 51°25′49,152″N 0°19′18,667″V
Kingston Railway Bridge 1863[84] 51°24′48,629″N 0°18′30,647″V
Kingston Bridge 1828[85] Utvidet i 1914. Fredet i 1951,[86] 1952.[87] 51°24′40,262″N 0°18′32,173″V
Hampton Court Bridge 1933[88] Fredet i 1952,[89] 1974.[90] 51°24′13,298″N 0°20′32,989″V

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Queen Elizabeth II Bridge, Structurae
  2. ^ Queen Elizabeth II Bridge, Cleveland Bridge
  3. ^ Queen Elizabeth II Bridge, Emporis
  4. ^ Tower Bridge, City of London
  5. ^ Tower Bridge, Structurae
  6. ^ Tower Bridge, Emporis
  7. ^ Tower Bridge, English Heritage
  8. ^ Tower Bridge, English Heritage
  9. ^ London Bridge, City of London
  10. ^ London Bridge, Structurae
  11. ^ London Bridge, Emporis
  12. ^ London Bridge, Old London Bridge
  13. ^ Alexandra Bridge, Structurae
  14. ^ Cannon Street Railway Bridge, Structurae
  15. ^ Southwark Bridge, City of London
  16. ^ Southwark Bridge, English Heritage
  17. ^ Millennium Bridge, Structurae
  18. ^ Millennium Bridge, City of London
  19. ^ Millennium Bridge stengt, Structurae
  20. ^ Millennium Bridge, Emporis
  21. ^ Blackfriars Railway Bridge, Structurae
  22. ^ Blackfriars Railway Bridge, Network Rail Arkivert 3. mai 2014 hos Wayback Machine.
  23. ^ Blackfriars Railway Bridge, The Guardian, januar 2014
  24. ^ Blackfriars Bridge, City of London
  25. ^ Blackfriars Bridge, Structurae
  26. ^ Blackfriars Bridge, Emporis
  27. ^ Blackfriars Bridge, English Heritage
  28. ^ Waterloo Bridge, Structurae
  29. ^ Waterloo Bridge, Emporis
  30. ^ Waterloo Bridge (1817)
  31. ^ Waterloo Bridge, English Heritage
  32. ^ Hungerford Bridge, Structurae
  33. ^ Hungerford Bridge, Emporis
  34. ^ Golden Jubilee Bridges, Structurae
  35. ^ Westminster Bridge, Structurae
  36. ^ Westminster Bridge, Emporis
  37. ^ Westminster Bridge, English Heritage
  38. ^ Lambeth Bridge, Structurae
  39. ^ Lambeth Bridge, Emporis
  40. ^ Lambeth Bridge (1862), Structurae
  41. ^ Lambeth Bridge, English Heritage
  42. ^ Vauxhall Bridge, Structurae
  43. ^ Vauxhall Bridge, English Heritage
  44. ^ Grosvenor Bridge, Structurae
  45. ^ Grosvenor Bridge, Structurae
  46. ^ Chelsea Bridge, Structurae
  47. ^ Grosvenor Bridge (1858), Structurae
  48. ^ Albert Bridge, Structurae
  49. ^ Albert Bridge, English Heritage
  50. ^ Battersea Bridge, Structurae
  51. ^ Battersea Bridge, English Heritage
  52. ^ Battersea Railway Bridge, Structurae
  53. ^ Battersea Railway Bridge, English Heritage
  54. ^ Wandsworth Bridge, Structurae
  55. ^ Fulham Railway Bridge, Structurae
  56. ^ Putney Bridge, Structurae
  57. ^ Putney Bridge, English Heritage
  58. ^ Hammersmith Bridge, Structurae
  59. ^ Hammersmith Bridge (1827), Structurae
  60. ^ Hammersmith Bridge, English Heritage
  61. ^ Hammersmith Bridge, English Heritage
  62. ^ Barnes Railway Bridge, Structurae
  63. ^ Barnes Railway Bridge (1895), Structurae
  64. ^ Barnes Railway Bridge, English Heritage
  65. ^ Barnes Railway Bridge, English Heritage
  66. ^ Chiswick Bridge, Structurae
  67. ^ Chiswick Bridge, English Heritage
  68. ^ Chiswick Bridge, English Heritage
  69. ^ Kew Railway Bridge, Structurae
  70. ^ Kew Railway Bridge, English Heritage
  71. ^ Kew Railway Bridge, English Heritage
  72. ^ Kew Bridge, Structurae
  73. ^ Kew Bridge, English Heritage
  74. ^ Richmond Lock and Footbridge, Structurae
  75. ^ Richmond Lock and Footbridge, English Heritage
  76. ^ Twickenham Bridge, Structurae
  77. ^ Twickenham Bridge, English Heritage
  78. ^ Richmond Railway Bridge, Structurae
  79. ^ Richmond Railway Bridge, English Heritage
  80. ^ Richmond Bridge, English Heritage
  81. ^ Richmond Bridge, English Heritage
  82. ^ Teddington Lock Footbridge, English Heritage
  83. ^ Teddington Lock Footbridge, English Heritage
  84. ^ Kingston Railway Bridge, Structurae
  85. ^ Kingston Bridge, Structurae
  86. ^ Kingston Bridge, English Heritage
  87. ^ Kingston Bridge, English Heritage
  88. ^ Hampton Court Bridge, Structurae
  89. ^ Hampton Court Bridge, English Heritage
  90. ^ Hampton Court Bridge, English Heritage