Liste over Sandefjords gater

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over gater i Sandefjord er en liste over gater og veier i Sandefjord kommune.[1][2][3] Enkelte gater krysser kommunegrensen.


A[rediger | rediger kilde]

B[rediger | rediger kilde]

C[rediger | rediger kilde]

D[rediger | rediger kilde]

E[rediger | rediger kilde]

F[rediger | rediger kilde]

G[rediger | rediger kilde]

H[rediger | rediger kilde]

I[rediger | rediger kilde]

J[rediger | rediger kilde]

K[rediger | rediger kilde]

L[rediger | rediger kilde]

M[rediger | rediger kilde]

N[rediger | rediger kilde]

O[rediger | rediger kilde]

P[rediger | rediger kilde]

R[rediger | rediger kilde]

S[rediger | rediger kilde]

T[rediger | rediger kilde]

U[rediger | rediger kilde]

V[rediger | rediger kilde]

W[rediger | rediger kilde]

Y[rediger | rediger kilde]

Æ[rediger | rediger kilde]

Ø[rediger | rediger kilde]

Å[rediger | rediger kilde]

Tidligere gater[rediger | rediger kilde]

Kart fra 1868
Kart fra 1881

En del gater i sentrum forsvant i bybrannene i 1900 og 1915. I oktober 2016 fikk en rekke gater nye navn som forberedelse til kommunesammenslåingen. 1. januar 2017 ble en rekke gater som tidligere lå i Andebu og Stokke liggende i Sandefjord kommune.

Gater som har skiftet navn eller ikke eksisterer lenger:[4][5][6]

  • Armgaden
  • Badehusgaden
  • Bjerkeveien endret navn til Lindeveien i oktober 2016.
  • Bjørneveien endret navn til Mølleråsveien i oktober 2016.
  • Bodingaden
  • Briskeveien endret navn til Einerveien i oktober 2016.
  • Bryggegaden
  • Eikeveien endret navn til Svartorveien i oktober 2016.
  • Ekornveien endret navn til Ilderveien i oktober 2016.
  • Elgveien endret navn til Grevlingveien i oktober 2016.
  • Engveien endret navn til Glenneveien i oktober 2016.
  • Feensveien endret navn til Stangeveien i oktober 2016.
  • Furuveien endret navn til Heggeveien i oktober 2016.
  • Granveien endret navn til Gråorveien i oktober 2016.
  • Huldreveien endret navn til Vetteveien i oktober 2016.
  • Huslyveien endret navn til Emblas vei i oktober 2016.
  • Kirkeveien ble en del av Øvre Huvikvei i oktober 2016.
  • Kollenveien endret navn til Milleveien i oktober 2016.
  • Langgaden
  • Lökkegaden
  • Løkkeveien endret navn til Presthagan i oktober 2016.
  • Myrgaden
  • Myrveien ble en del av Parkveien i oktober 2016.
  • Måltrostveien ble en del av Lerkeveien i oktober 2016.
  • Mårveien endret navn til Røyskattveien i oktober 2016.
  • Nedre strandgade
  • Nordre gade
  • Nordre Ruklegade
  • Nygaden
  • Promenaden
  • Sagaveien endret navn til Bautaveien i oktober 2016.
  • Skippergata endret navn til Matrosgata i oktober 2016.
  • Skogveien ble en del av Brydes gate i oktober 2016.
  • Skovlyveien endret navn til Åbolkroken i oktober 2016.
  • Solvangveien ble en del av Schanches gate i oktober 2016.
  • Strandgata endret navn til Hvalfangergata i oktober 2016.
  • Strandveien
  • Strömbadpromenaden
  • Söndre Ruklegade
  • Tollbugata ble en del av Strandpromenaden i oktober 2016.
  • Vestre gade
  • Vestre strandgade
  • Östre strandgade

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nasjonal Vegdatabank (2015)
  2. ^ GAB (januar 2017)
  3. ^ Posten (2011)
  4. ^ Kart 1881
  5. ^ Kart 1868
  6. ^ Sandefjord kommune: Nye Sandefjord