Lion’s Head

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lion's Head
Lion's Head sett fra Table Mountain
Høyde 669 moh.
LandSør-Afrikas flagg Sør-Afrika
OmrådeCape Town
RegionWestern Cape
Posisjonskart
Lion’s Head ligger i Sør-Afrika
Lion’s Head
Lion's Head
Lion’s Head (Sør-Afrika)
Kart
Lion's Head
33°56′05″S 18°23′21″Ø

Lion's Head («Løvens hode») er et fjell som ligger mellom Table Mountain og Signal Hill i Cape Town i Sør-Afrika. Det har en høyde på 669 moh. Fjelltoppen former den dramatiske bakgrunnen til byen Cape Town og er en del av Table Mountain nasjonalpark.

Historie[rediger | rediger kilde]

I det 17. århundre var fjellet kjent som Leeuwen Kop (Lion's Head) av nederlenderne, mens Signal Hill var kjent som Leeuwen Staart (Lion's Tail) ettersom formen ligner en løve eller sfinks som bøyer seg. Britene i det 17. århundre kalte fjellet Sugar Loaf.[1][2]

Omgivelser[rediger | rediger kilde]

Byens forsteder omgir fjellet og Signal Hill på så å si alle kanter, men streng forvaltning av byens myndigheter har holdt utviklingen av boliger i høyere strøk nede. Området er av betydning for Kappmalayer-samfunnet, som historisk sett bodde i Bo-Kaap-kvartalet nær Lion's Head. Det finnes en rekke historiske graver og helligdommer (kramats) av malayiske ledere på de nedre fjellsidene.

På toppen av Lion's Head

Geologi, flora og fauna[rediger | rediger kilde]

Den øvre delen av fjellet består av flattliggende Table Mountain-sandstein, og de nedre bakkene er dannet av kappgranitt og Malmesbury-formasjonen, som er eldre prekambrisk steiner.

Lion's Head er dekket av naturlig fynbosvegetasjon og er hjemmet til en rekke smådyr.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Lion's Head er kjent for spektakulær utsikt over byen, og den timelange klatreturen til toppen er spesielt populær under fullmåne. Fjellsidene er også et godt utgangspunkt for paraglidere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Lion's Head: Full Moon Hike». Cape Town Magazine. Arkivert fra originalen 26. februar 2010. Besøkt 24. desember 2006. 
  2. ^ Burman, Jose (1991). The Table Mountain Book. Human & Rousseau. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]