Liggetralle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En liggetralle

Liggetralle er et hjelpemiddel for personer som har problemer med å sitte, og som heller ikke kan gå over lengre avstander. En liggetralle er laget som en rullestol med liggebenk i stedet for sete. Liggetrallen brukes til forflytning av personer som lider av sittehemning. Redusert sitteevne er den mest typiske funksjonshemning som rammer personer med rygglidelser.[1][2] Personer med alvorlige og omfattende ryggproblemer har gjerne nedsatt både sitte- og bevegelsesevne. Liggetralle må iblant også benyttes av personer med alvorlig trykkskade hvor totalavlastning av setepartiet er helt nødvendig i rehabiliteringsprosessen.

Finansiering[rediger | rediger kilde]

Liggetralle er et forflytningshjelpemiddel og vil som regel ble finansiert for brukeren gjennom hjelpemiddelsentralen i det enkelte fylket. Hjelpemiddelsentralene hører inn under NAV.

Liggetraller og universell utforming[rediger | rediger kilde]

Ryggforeningen i Norge har i en rekke tilfeller påpekt at liggetraller må tas i betraktning ved gjennomføring og lov- og forskriftsarbeidet rundt universell utforming[død lenke].[3]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ryggforeningen i Norge redegjør for sittehemning i høringsuttalelse til NOU 2005: 8 – utredning om "Likeverd og tilgjengelighet"
  2. ^ Cand. jur. Mosken Bergh omtaler funksjonsproblemer for personer med rygglidelser på websiden "Sitteproblemer".
  3. ^ Ryggforeningen i Norges høringsuttalelse til NOU 2005: 8 – utredning om "Likeverd og tilgjengelighet" s. 2

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]