Lichterfelde vest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 52°26′36,438″N 13°17′37,295″Ø

Historisk fremstilling av Lichterfelde vest stasjon

Lichterfelde vest (tysk: Villenkolonie Lichterfelde, eller Carstenn’sche Villenkolonie) er et villastrøk i Lichterfelde i Berlin. Det ble planlagt i 1865 som et av de første villastrøk i Tyskland og regnes som det eldste i Berlin i sitt slag.[1]

Forretningsmannen Johann Anton Wilhelm Carstenn fra Hamburg kjøpte i 1865 det forgjeldete godset Lichterfelde for å bygge et villastrøk for velhavende borgere.[2] Planen var inspirert av tilsvarende områder Carstenn hadde sett i Storbritannia. Området lå gunstig til ved jernbanen og Carstenn oppførte to stasjoner, Lichterfelde Ost og Lichterfelde West. Oppføringen av villastrøket var en del av hans plan om å omgi hele den ekspanderende Berlin med en krans av hagebyer. Det skulle være villaer og ikke leilighetshus i flere etasjer. I byggeperioden vokste Lichterfelde kommune stadig og i 1920 hadde denne delen av Steglitz 47 213 innbyggere. Området ble dette året innlemmet i Stor-Berlin. Villastrøket ble i motsetning til Lichterfelde øst, bare mindre skadet under den andre verdenskrigen.

Bygningene til den historiske Preußische Hauptkadettenanstalt ligger i utkanten av villastrøket. Flere av gatenavnene som for eksempel Kadettenveg, har tilknytning til skolens virksomhet.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Berlins offisielle hjemmeside besøkt 8. mai 2014
  2. ^ Kultuführer Berlin besøkt 8. mai 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]