LibLab

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Liberalt Laboratorium)
Hopp til navigering Hopp til søk

Liberalt Laboratorium (LibLab) var en norsk sosialliberal tankesmie som arbeidet for en mer langsiktig og prinsipiell politisk debatt med et sosialliberalt perspektiv. LibLab ble stiftet i 2005, og ledet av styreleder Martin E. Sandbu og nestleder Gard Lindseth.

LibLab ble nedlagt 15. februar 2011. Styret i tankesmien så «ikke lenger stiftelsesformen som den mest hensiktsmessige måten å fremme sosialliberal politisk tenkning i Norge på.»[1]

Formål[rediger | rediger kilde]

Formålsparagraf fra Liberalt Laboratoriums vedtekter:

  1. Liberalt Laboratorium er en tankesmie, grunnlagt på den tro at idéer, prinsipper og samfunnsvisjoner er blant de sterkeste drivkreftene i et samfunns utvikling. Liberalt Laboratorium har to formål: Å gjøre norsk politikk mer langsiktig og mer verdibasert. Liberalt Laboratorium skal styrke den ideologiske nyskapningen som må til for å gi enkeltmennesker innflytelse over egen livssituasjon gjennom den politiske prosessen.
  2. Å bygge en visjon for et solidarisk, liberalt samfunn i fremtidens Norge, og styrke politiske krefter som fremmer verdiene i denne visjonen. På grunnlag av verdiene i sosialliberalismen skal Liberalt Laboratorium utvikle politiske løsninger som gjør det mulig for individer å ta ansvar for sine egne liv og samfunnet forøvrig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]