Leonora Carrington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Leonora Carrington
Leonora Carrington MET (3470458844).jpg
Født6. april 1917
Lancashire
Død25. mai 2011 (94 år)
Mexico by
Ektefelle Renato Leduc
SamboerMax Ernst
Utdannet ved Chelsea College of Art and Design
Beskjeftigelse Maler, scenograf, skribent
NasjonalitetMexico, Storbritannia
Medlem avArtists Rights Society
Utmerkelser Offiser av Den britiske imperieordenen, Nasjonalprisen for vitenskap og kunst, Women's Caucus for Art Lifetime Achievement Award

Leonora Carrington (født i Clayton Green, South Lancaster, Lancashire, England i 1917, død 25. mai 2011[1] i Mexico by) var en malerinne som arbeidet med surrealistiske temaer. Hun var bosatt i en lang periode bosatt i Mexico by.

Hun gikk på skole i London, og flyttet med Max Ernst til Paris, og senere til sydfrankrike. I 1939 ble Ernst satt i interneringsleir, mens hun ble psykiatrisk pasient etter et nervøst sammenbrudd i den britiske ambassaden i Madrid. Hun flyktet og startet på nytt i New York, og senere i Mexico. Temaer er gestalter med dyr og drømmebilder. Hun har også skrevet fortellinger og en roman der tittelen kan oversettes med Hørerøret.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mark Stevenson, Associated Press (26. mai 2011). «Surrealist Leonora Carrington dies at 94 in Mexico». www.seattlepi.com. 
kunststubbDenne kunstrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.