Lena Roer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lena Roer
Født28. april 1969 (50 år)
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Lena Merete Roer (født 28. april 1969) er en norsk skjønnlitterær forfatter og indieforfatter.

Roer er utdannet tekstforfatter fra Westerdals Reklameskole i 1993, og har mer eller mindre siden arbeidet som tekstforfatter. Hun har vært frilans siden 2007.

i 2014 debuterte hun med den skjønnlitterære romanen Ringrosen. Jakten på en sannhetJuritzen Forlag, som er basert på hennes egen bestemor, Randis, oppveksthistorie i Kragerø på begynnelsen av 1900-tallet. I desember 2016 utkom oppfølgeren Tideverv. Romanen ble utgitt på Roers eget forlag, Calendula forlag og formidling. Valget om å bli indieforfatter springer ut fra et ønske om skape seg et større formidlingsrom, da hun også er en aktiv foredragsholder, blant annet om hvorfor det er viktig å forstå sin egen families fortid. Calendula forlag og formidling har også overtatt rettighetene for Ringrosen. Calendula er for øvrig det latinske navnet for ringblomst, ringrose.

I Tideverv følger leseren ungjenta Randi videre gjennom tro, tvil og tøffe valg, i en historie om kvinnekamp og hverdagsmot i den svært omskiftende tiden etter første verdenskrig. I disse årene skjedde et tidsskifte, et tideverv. Omstendighetene fører Randi i kontakt med en rekke sterke medsøstre, blant dem Elise Ottesen-Jensen, den norske kvinneforkjemperen som har gitt opphavet til «Ottar»-navnet, og som i sin tid også grunnla RFSU i Sverige.[1]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Ringrosen. Jakten på en sannhet – Roman (2014) Juritzen
  • Tideverv – Roman (2016) Calendula

Annet

  • Roer er en av forfatterne som er intervjuet i boken Slik gjør de det: Forfattere, der 20 forfattere deler sine beste skrivetips (2015) Raw Forlag
  • Som foredragsholder er Lena Roer tilknyttet WomenTalk, en ressurs for kvinnelige foredragsholdere, inspiratorer og gründere. Konseptet har blitt til gjennom en idé og et initiativ fra John John Bruseth, i samarbeid med Norsk foredragsformidling.

Priser[rediger | rediger kilde]

  • 2014 – «Litteraturprisen 2014» av Fredrik Halvorsens legat og Fredrikstad Næringsforening for Ringrosen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Elise Ottesen-Jensen – Norsk biografisk leksikon». Store norske leksikon (norsk). Besøkt 26. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]