Lena Rice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Lena Rice
Lena rice.jpg
FødtHelena Bertha Grace Rice
21. juni 1866
New Inn
Død21. juni 1907 (41 år)
New Inn
Beskjeftigelse Tennisspiller
Nasjonalitet Storbritannia

Lena Rice (egentlig Helena Bertha Grace Rice født 21. juni 1866 i New Inn i Tipperary i Irland død 21. juni 1907) var en irsk kvinnelig tennisspiller.

Rice deltok i 1989 for første gang i Wimbledon-turneringen og hun kom til singlefinalen. Hun tapte finalen til Blanche Bingley Hillyard med 6-4, 6-8, 4-6. Året etter, i 1890 vant Rice singletittelen etter å kun ha spilt to kamper. Det var kun fire spillere i damesingle i All Comers Round dette året og Hillyard forsvarte ikke sin tittel i Challenge Round på grunn av at hun var gravid. Rices andre kamp i den innledende All Comers Round ble derfor regnet som tittelkamp. Hun møtte britiske May Jack som hun beseiret med 6-4, 6-1 og hun ble dermed den første og hittil eneste kvinnelige spilleren fra Irland som har vunnet singletittelen i Wimbledon. Kampen ble spilt i solskinn med høy sommertemperatur men begge spillerne stilte i datidens påkrevde antrekk, med hatt, korsett og langt skjørt.

Lena Rice deltok også i Irish Open i årene 1889 og 1890. Det første året ble hun utslått i semifinalen mot Blanche Bingley Hillyard, hun tapte med 5-7, 5-7. Sammen med Hillyard kom de til finalen i double for damer og Rice vant sammen med sin landsmann Willoughby Hamilton mixed doubleturneringen. I 1890 var Rice i singlefinalen denne gang var irske Louise Martin motstander, en spillere av få som lyktes å beseire Lottie Dod, datidens dominerende kvinnelige spiller, Rice tapte finalen.

Lena Rice spilte tennis i kun to sesonger (1889 og 1890) og deltok kun i et fåtall turneringer. Etter sesongen 1890 returnerte Rice til sitt foreldrehjem i New Inn for å ta hand om sin syke mor som døde kort tid etterpå. Rice gifte seg aldri og hun døde sannsynlig av tuberkulose på sin 41-årsdag. Hun er gravlagt i sin hjemby.

Grand Slam-titler[rediger | rediger kilde]

  • Storbritannia Wimbledon:
    • Singel damer – 1890 (hun beseiret May Jack med 6-4, 6-1 i finalen)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for sportsdatabaser i Wikidata