Lasermannen (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lasermannen
orig. Laserblast
Generell informasjon
SjangerSciencefiction
Skrekkfilm
Prod.landUSA USA
UtgivelsesårUSA 1. mars 1978
Frankrike 1979
Norge 1983-84 (video)
Lengde85 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense16 år (1984) (Norge)
Bak kamera
RegissørMichael Rae
ManusforfatterFrank Ray Perilli
Franne Schacht
ProdusentCharles Band
KomponistRichard Band
Joel Goldsmith
SjeffotografTerry Bowen
KlipperJodie Copelan
Foran kamera
MedvirkendeKim Milford
Cheryl Smith
Gianni Russo
FilmselskapThe Irwin Yablans Company
Eksterne lenker

Lasermannen (origialtittel: Laserblast) er en amerikansk sciencefiction- og grøsserfilm fra 1978 med Kim Milford og Cheryl Smith i hovedrollene. Regi er ved Michael Rae.

Handling[rediger | rediger kilde]

Billy (Kim Milford) er en ung mann som lever i en småby i California og som blir trakassert både av politi og jevnaldrende. En dag finner han et laservåpen og en «kraftpakke» som to fremmede vesener har mistet under en kamp mot fiender. Billy oppdager raskt hvilken makt laservåpenet gir ham, men han vet ikke at kraftpakken etterhvert vil påvirke hans personlighet. Ved hjelp av våpenet startet han en voldsom kamp mot sine tidligere plageånder, men blir samtidig forvandlet til et uhyre som er helt besatt av ødeleggelseslyst. Det hele leder til et klimaks når de to romvesenene returnerer til jorden for å hente tilbake våpenet.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Lasermannen er en lavbudsjettfilm med et klart B-preg som fikk en renessanse midt på 1990-tallet da den ble stemplet som en såkalt «MST3K-film» (Mystery Science Theater 3000). Dvs. sciencefictionfilmer som blir stemplet er ufrivillig komiske og som derfor får en egen severdighet. I 1996 ble den vist på den am. fjernsynskanalen Comedy Central som en del av den «filmhånende» Tv-serien Mystery Science Theater 3000. Programmet gjorde blant annet et nummer ut av at filmkritikeren Leonard Maltin i sin tid hadde gitt filmen høyere karakter enn flere kjente filmsuksesser.[1] Den har siden 90-tallet blitt regnet som en kultfilm.

En nyinnspilling med tittelen Deadly Weapon, kom 1989.

I Norge[rediger | rediger kilde]

Filmen ble utgitt på VHS i 1983-84 av Videoklubben Månedens Film under tittelen Lasermannen.

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nelson, Mike (2001). «Episode 706- Laserblast». Satellite News. Arkivert fra originalen 2010-12-08. Besøkt 28. april 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]